Danmark måtte gå fra isen med et 0-8-nederlag mod Canada. Det tvinger Danmark til at vinde over Slovakiet.

Buffalo. Canada gav de danske ishockeytalenter på U20-landsholdet en vaskeægte lærestreg, da de to hold natten til søndag lokal tid stødte sammen ved VM i USA.

Canadiere viste sig at være overlegne og kunne gå fra isen med en klokkeklar 8-0-sejr. Dermed sikrede Canada sig førstepladsen i gruppe A.

Danmark ligger til gengæld i den forkerte ende af gruppen efter lutter nederlag.

Hvis Danmark skal undgå at spille om nedrykning fra øverste niveau, skal danskerne vinde den sidste gruppekamp over Slovakiet i ordinær tid. Den kamp begynder søndag ved midnat.

Canada satte hurtigt tingene på plads mod Danmark og kom foran efter knap fire minutter af første periode.

Brett Howden øgede føringen med godt to minutter tilbage af perioden, og det skulle også blive til 3-0, inden første periode var ovre.

Canadiernes fart og omgang med pucken var hele tiden et niveau over danskernes, og det vidnede skudstatistikken på 14-4 også om efter første periode.

Pinslerne fortsatte for danskerne i anden periode, hvor canadierne fik scoret yderligere to gange.

Et desillusioneret dansk hold kunne heller ikke stille noget op i tredje periode, hvor canadierne cementerede sejren med yderligere tre scoringer.

Som gruppevinder skal Canada nu møde nummer fire i gruppe B. Det bliver enten Tjekkiet eller Schweiz afhængigt af resultatet af deres indbyrdes opgør søndag.