Den danske forward Mikkel Bødker stod for en scoring, da San Jose slog Vancouver og Philip Larsen 3-1 i NHL.

San Jose. Der var danskeropgør i verdens bedste ishockeyliga, NHL, fredag morgen dansk tid.

I Californien vandt San Jose Sharks og Mikkel Bødker 3-1 over udeholdet, Vancouver Canucks, der havde forsvarsspiller Philip Larsen med.

Jannik Hansen, der for få dage siden skiftede fra netop Vancouver Canucks til San Jose Sharks, var ikke med i kampen.

Canadierne fik den bedste start, da Bo Horvat bragte Vancouver foran efter syv minutter i første periode.

Men kun otte minutter senere var Mikkel Bødker på pletten.

Danskeren modtog en hård aflevering bag om Vancouver-forsvaret, og med en hurtig tæmning og et svirp med forhånden sendte han pucken op i målhjørnet.

Derfra stod der San Jose på det meste i kampen mellem top og bund i Pacific Division, hvor San Jose ligger suverænt øverst, mens Vancouver er nummer seks ud af syv.

Men på trods af et stort pres var det først i anden periode, at San Jose trak afgørende fra.

Her øgede San Jose til 3-1 via to scoringer på fire minutter. Først scorede den unge svensker Marcus Sörensen sit første NHL-mål, og derefter var det Logan Couture, der bragte californierne yderligere i front.

Herfra var der stilstand, og San Jose kørte en forholdsvis sikker sejr hjem.

Lars Eller og Washington Capitals fik i en tidligere kamp den 14. hjemmesejr i træk, da hovedstadsklubben slog New Jersey Devils 1-0.

Også Oliver Bjorkstrand og Columbus Blue Jackets vandt 1-0 i en hjemmekamp mod Minnesota Wild.

Den danske målmand Frederik Andersen måtte forlade isen som taber, da Toronto Maple Leafs smed en 2-0-føring mod Los Angeles Kings og tabte 2-3 efter straffeslag.

Den danske målmand reddede Los Angeles' to første straffeforsøg, men da Toronto ikke selv kunne score, og Los Angeles scorede på det tredje forsøg, viste redningerne sig at være forgæves.