Mikkel Bødker er imponeret over Kaapo Kakko, der var hård ved det danske landshold i VM-kampen torsdag aften.

I nogle minutter efter Morten Madsens 1-0-scoring havde det danske ishockeylandshold Finland på krogen. Men et nyt soloshow af den meget omtalte Kaapo Kakko bragte finnerne tilbage i kampen.

Det endte 3-1 til de finske favoritter, og netop kvaliteten hos toptalenter som 18-årige Kakko var forskellen i den tætte kamp.

- De har nogle dygtige spillere, som var afgørende. Nummer 24 (Kakko, red.) er ret fantastisk, når han får muligheden. Det er surt. Vi spillede en rigtig god kamp og var med hele vejen igennem, siger Mikkel Bødker.

- Han bliver nok valgt som den første i NHL-draften, og han scorede da også et fantastisk flot mål. Det er bare at lette på hatten, lyder det fra Ottawa-forwarden.

Han er dog tilfreds med den danske præstation, selv om det ikke lykkedes at gentage sidste års sejr over ishockeystormagten.

- Vi knoklede, arbejdede for hinanden og bakkede hinanden op. Det kan vi være stolte af, siger Bødker.

Holdkammeraten Jesper Jensen Aabo peger på, at det var små ting, der blev afgørende i en ellers tæt kamp.

- Vi gav den chancen, og gav alt. Alle var klar til at redde et skud med munden, hvis det var det, der skulle til.

- Det stod 2-1 langt inde i tredje periode. Så fik de et lidt billigt mål, og det er selvfølgelig super ærgerligt, siger han.

Backen har i de seneste fire år spillet for den finske storklub Jokerit og fornemmer, at finnerne tager det danske landshold meget alvorligt. Ikke mindst efter den danske 3-2-sejr i Herning sidste år.

- Der er ingen tvivl om, at de respekterer os mere og mere. Det kunne man også se. De kom ind med fuld hammer og gav det alt, hvad de havde, siger Aabo.

Matematisk er Danmark ikke ude af VM endnu. Men der er dårligt råd til flere nederlag, hvis kvartfinaledrømmen skal holdes i live.

- Vi gider ikke male fanden på væggen. Vi har tre kampe tilbage og har stadig chancen. Vi kommer til at gå efter den, siger Jesper Jensen Aabo.

/ritzau/