Russer lavede fem assister, da Columbus Blue Jackets og Oliver Bjorkstrand fik første sejr i tre kampe.

Newark. New Jersey Devils og Columbus Blue Jackets gav tilskuerne smæk for skillingerne, da de natten til lørdag dansk tid mødtes i verdens bedste ishockeyliga, den nordamerikanske NHL.

Og kampens eneste dansker, Oliver Bjorkstrand, spillede en afgørende rolle, da Columbus Blue Jackets i tredje periode bragte sig foran 4-3 ved Alexander Wennberg.

Bjorkstrand, der fik knap 14 minutters spilletid, stod for oplægget sammen med russeren Artemi Panarin.

Med fem minutter tilbage af perioden sørgede Zach Werenski for slutresultatet 5-3 til Columbus.

Den 26-årige Panarin lavede assister til samtlige fem mål og blev udpeget som en af de tre spillere, der imponerede mest, fremgår det af NHL's hjemmeside.

Det er det højeste antal assister i Panarins karriere som NHL-spiller.

New Jersey havde fordel af hjemmebane og førte 2-0 efter første periode.

14 minutter inde i anden periode var stillingen forvandlet til 2-3 i udeholdets favør, men Blake Coleman fik udlignet med 20 sekunder tilbage.

Med de to scoringer i de afsluttende 20 minutter sikrede Columbus Blue Jackets sig holdets første sejr i tre kampe.

Holdet har nu vundet 18 kampe i sæsonen og tabt 11 - heraf en i overtid.

Washington Capitals med Lars Eller på isen i godt 17 minutter vandt hjemme 4-2 mod New York Rangers. Danskeren kom ikke på måltavlen.