»Dejligt at bevæge sig lidt rundt på isen og få jetlagget ud af kroppen.«

En afslappet og smilende Oliver Bjorkstrand nød torsdagens frivillige træning. Er forventningerne store til det 20-årige supertalent inden VM-debuten mod USA fredag aften, tager han det med en forbløffende ro.

»Jeg er vant til presset i klubben, hvor man regner med, at jeg laver mål,« siger han.

Efter en supersæson i Portland Winterhawks med 76 mål og kåringen som Western Hockey Leagues MVP (mest værdifulde spiller) er han et frisk pust på et dansk landshold i en kritisk situation.

Oliver Bjorkstrand er ikke kommet til Ostrava som en anden Messias. Det vil også være for meget forlangt af så ung en spiller. Selv om han er en af verdens bedste i sin alder.

»VM er på et andet niveau, end jeg er vant til. Min opgave er at gøre mit bedste og arbejde så hårdt, jeg kan,« siger en realistisk Oliver Bjorkstrand.

Først under træningen fredag formiddag får han at vide, hvem han skal spille sammen med. BTs gæt er, at han går ind i tredjekæden med Morten Green, men landstræner Janne Karlsson holder kortene tæt ind til kroppen.

Oliver Bjorkstrand sad sammen med sin far, Todd Bjorkstrand, under kampen mod Rusland. Den legendariske træner har forlænget hockeyferien for at se sine sønner i deres første seniorlandskamp sammen.

Selv om Todd Bjorkstrand er amerikaner, spillede han to landskampe for Danmark i 90'erne og var tæt på at skifte statsborgerskab, men beholdt i sidste øjeblik sit amerikanske pas.

»Kampen mod USA bliver speciel. Min far er USA-fan, men jeg tror nok, han holder med Danmark i fredagens kamp«, ler Oliver Bjorkstrand.

»Min far har lært mig, at man skal arbejde hårdt. Det pres, han har lagt på mig og den kritik, han har givet, har været en stor hjælp.«

Oliver Bjorkstrand skulle have modtaget WHL's Four Broncos Memorial Trophy i onsdags, men var da på vej til VM.

»Jeg er meget stolt. Det er en fed oplevelse at få prisen som den anden eller tredje europæer,« siger han.

Sidst på sommeren er han med i Columbus Blue Jackets' camp, og målet er klart.

»Jeg håber på min NHL-chance næste sæson, men ellers er det AHL,« siger han.

Janne Karlsson erkender, at Danmark er under pres inden de sidste tre kampe mod USA, Norge ogSlovenien. Men nervøs? Nej.

»Jeg er aldrig nervøs. Men indrømmet, det er tre svære modstandere. USA er et ungt, ambitiøst hold med meget dygtige tekniske spillere, Norge har en stamme af rutinerede spiller med høj kvalitet, og Slovenien spiller fysisk og moderne hockey. Vi skal spille på 100 procent, hvis vi skal tage point i de kampe.«

Der var torsdag spørgsmålstegn ved Daniel Nielsen (lysken) og Morten Poulsen (brud på det yderste led på højre lillefinger), men landsholdets læge, Per Albæk, tror på, at de begge spiller mod USA.