Frederik Andersen havde 28 redninger, men kunne ikke afværge et nederlag til Arizona i NHL.

Toronto. Efter to forrygende præstationer i sidste uge af Frederik Andersen kom danskeren og resten af Toronto Maple Leafs igen ned på isen i nattens runde i NHL.

Her havde canadierne besøg af Arizona Coyotes, der besvarede gæstfriheden ved at tildele Toronto et nederlag på 1-4 i verdens bedste ishockeyliga.

Frederik Andersen blev søndag hyldet for at have pillet pynten af modstandernes skytter i to opgør i sidste uge.

Han blev således nævnt som en af tre spillere, som NHL havde udpeget som "3 Stars of the Week" - ugens tre bedste spillere. Her blev han fremhævet som den næstbedste spiller - kun overgået af finske Teuvo Teravainen.

Men natten til tirsdag måtte den høje dansker to gange kapitulere mod Arizonas skytter.

Udeholdet kom foran midtvejs i første periode, da Brendan Perlini udnyttede et powerplay på fornemmeste vis.

Det var første gang i over 141 minutters spilletid, at Frederik Andersen blev passeret.

Ligeledes i et powerplay fik Toronto udlignet blot 33 sekunder inde i anden periode på James van Riemsdyks 11. sæsonscoring.

Oliver Ekman-Larson gjorde det i endnu et powerplay til 2-1 til Arizona.

I kampens sidste minutter blev Frederik Andersen skiftet ud til fordel for en ekstra markspiller i forsøget på at få udlignet.

Det udnyttede udeholdet til at score to gange på under 30 sekunder til sidst i kampen.

Det var første gang i syv kampe, at Toronto Maple Leafs tabte i NHL.

Klubben ligger godt til i NHL's Eastern Conference med 28 point efter 22 kampe i sæsonen. Det rækker til en andenplads i konferencen.

Der var flere andre danskere på isen i nattens runde af NHL. Lars Eller stod for Washington Capitals' åbningsmål, da hovedstadsklubben tabte 1-4 til Calgary Flames.

Oliver Bjorkstrand lavede en assist, da hans hold, Columbus Blue Jackets, slog Buffalo Sabres 3-2.