Frederik Andersen holdt buret rent i de to første perioder i opgør mod Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets.

Winnipeg. Med Frederik Andersen i en fremtrædende rolle i målet åbnede Toronto Maple Leafs onsdag aften sæsonen i den nordamerikanske ishockeyliga NHL med en storsejr på 7-2 over Winnipeg Jets og Nikolaj Ehlers.

Frederik Andersen spillede samtlige 60 minutter, mens Ehlers, der netop har sikret sig en ny kæmpekontrakt med Winnipeg Jets, var på isen i knap 18 minutter ifølge NHL's hjemmeside.

Toronto dominerede kampen fra første minut og scorede tre gange i de sidste fem minutter af første periode.

Patrick Marleau, der efter 19 sæsoner hos San Jose Sharks debuterede for Toronto, stod for to af målene. Dermed er han oppe på 510 scoringer i NHL.

Toronto fortsatte opvisningen, og først ved stillingen 6-0 i tredje periode lykkedes det Winnipegs Mark Scheifele at få pucken ind bag Frederik Andersen til den første af Winnipegs to reduceringer.

Frederik Andersen parerede i kampen 35 skud. Heraf 17 i første periode. Og præstationen bliver hyldet af NHL, som udpeger danskeren til en af kampens tre bedste spillere.

Nikolaj Ehlers havde derimod en stille dag på isen med kun to skud på mål.

Han kan så glæde sig over at have scoret kassen de næste mange år.

Winnipeg Jets oplyste onsdag, at den 21-årige dansker har forlænget sin kontrakt med syv år. Kontrakten har en værdi af cirka 265 millioner kroner. Det er den største kontrakt nogensinde til en dansk ishockeyspiller.

I en af onsdagens andre opgør i NHL tabte den forsvarende mester fra Pittsburgh Penguins hjemme til St. Louis Blues.

Den ordinære kamp sluttede 4-4. Efter godt et minuts spil i overtiden scorede Alex Pietrangelo sejrsmålet for St. Louis.