Hverken Niklas Bäckström, Alex Ovechkin eller andre af Washingtons stjerner kunne passere Frederik Andersen.

Washington. Den danske NHL-målmand, Frederik Andersen, lavede 30 redninger, da Toronto Maple Leafs på udebane slog Washington Capitals 2-0 natten til onsdag dansk tid.

Washington var uden danske Lars Eller, der har været syg i dagene før kampen.

Til gengæld stillede storholdet, der de seneste to sæsoner har vundet grundspillet i NHL, til start med to andre frygtindgydende offensivspillere.

Alex Ovechkin, der inden kampen havde lavet flest mål i NHL, og Niklas Bäckström, der havde lavet flest point.

Men den danske stjernemålmand var i sit es, og han fik gang på gang frustreret Washingtons stjerner.

Særligt Alex Ovechkin var tæt på et par gange, men Andersen holdt sit hold inde i kampen. Stillingen var 0-0, da tredje periode begyndte, selv om Washington i perioder havde presset Toronto i bund.

Men Toronto fik luft, da Connor Brown scorede efter seks minutter i tredje periode. Nazem Kadri scorede til slutstillingen 2-0 med 22 sekunder igen.

Dermed fortsætter Toronto sin flotte sæsonstart. Holdet har vundet fem kampe og tabt en enkelt. Washington har tre sejre, tre nederlag og et nederlag i overtid, som giver et enkelt point.

Andersen blev kåret som en af kampens tre stjerner af NHL.com.

Et andet sted i NHL var der danskeropgør, da Oliver Bjorkstrands Columbus Blue Jackets mødte Nikolaj Ehlers og Winnipeg Jets. Columbus vandt den kamp uden problemer 5-2, og ingen af danskere blev noteret for point.

Den formstærke Nikolaj Ehlers, der blev kåret som ugens spiller i NHL efter en imponerende sæsonstart, blev noteret for en straf for hooking i tredje periode.

Columbus har vundet fem kampe og tabt en enkelt i sæsonens indledning. Winnipeg har tre sejre og tre nederlag.