Frederik Andersen reddede 40 skud, da Toronto Maple Leafs tog en tiltrængt sejr i NHL-slutspillet.

Toronto. Den danske ishockeymålmand Frederik Andersen imponerede alt og alle, da han sammen med Toronto Maple Leafs natten til tirsdag dansk tid vandt med 4-2 over Boston Bruins i NHL-slutspillet.

Den 28-årige dansker reddede intet mindre end 40 skud og endte med en imponerende redningsprocent på 95,2.

Det var nok til at sikre prisen som kampens bedste spiller. Og det var altså også nok til at sikre en tiltrængt sejr på hjemmebanen i Toronto.

Sejren betyder, at Toronto reducerer til 1-2 i kampe i slutspilsserien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det er første runde af slutspillet i verdens bedste ishockeyliga.

Inden nattens opgør havde Boston bragt sig foran med 2-0 i kampe efter to storsejre. I det ene opgør blev Frederik Andersen blandt andet flået ud efter at være blevet passeret tre gange på blot fem forsøg.

Men natten til tirsdag fik Andersen altså for alvor oprejsning.

På vej mod sejren og titlen som banens bedste fandt han undervejs flere forrygende, akrobatiske redninger frem.

Blandt andet i tredje periode, hvor danskeren på mirakuløs vis fik blokeret et skud fra David Pastrnák med sin stav.

I den anden ende af banen sørgede James van Riemsdyk, Patrick Marleau (to mål) og Auston Matthews for Toronto-scoringerne.

Mikkel Bødker blev noteret for en assist, da San Jose Sharks hjemme storsejrede med 8-1 over Anaheim Ducks.

Assisten faldt ved kampens første scoring i første periode.

Perioden endte 1-1, men herefter overtog San Jose Sharks styringen med kampen og vandt de efterfølgende perioder med henholdsvis 4-0 og 3-0.

Klubben fører 3-0 i kampe og mangler kun en sejr for at gå videre.

Jannik Hansen var ikke med for San Jose Sharks.