Aalborg tog en knusende sejr på hjemmebane over Herning i Metal Ligaens topopgør.

Aalborg. Efter otte sejre i træk kom Herning igen ned på jorden i Danmarks bedste ishockeyliga.

I Metal Ligaens topopgør måtte Herning se sig slået med 8-2 af Aalborg.

Herning fastholder dog sin suveræne førsteplads med 75 point for 36 kampe. Aalborg rykker lidt nærmere med 68 point for 37 kampe på andenpladsen.

Jeppe Korsgaard sendte nordjyderne i front midtvejs i første periode, men Jan Dalecky sørgede for at bringe balance inden kampens første pause.

I anden periode tog Martin Højbjerg fat. Efter 84 sekunder bragte han Aalborg på 2-1, og efter ti minutter sørgede han også for målet til 3-1.

Godt et minut inden periodens udløb, nåede Nikolaj Carstensen også at gøre det til 4-1.

Aalborg fortsatte i tredje periode, hvor holdet slap, og efter mindre end tre minutter scorede Olivier Hinse til 5-1.

Ydmygelsen fortsatte, da Pierre-Olivier Morin og Christopher Frederiksen inden for 23 sekunder midtvejs i perioden bragte stillingen op på 7-1.

Morin tegnede sig også for 8-1-målet, inden Herning reducerede ved Christian Silfver.

Gentofte sejrede på hjemmebane med 3-1 over Esbjerg, mens Hvidovre kunne køre hjem fra Rødovre med en sejr på 4-2.

Længere nordpå tog Rungsted stikket hjemme mod Sønderjyske med 4-3.

I søndagens sidste kamp vandt Odense med 3-2 hjemme over bundholdet Herlev. Sejren blev grundlagt efter en god første periode, som fynboerne vandt 3-0.

Odense ligger nummer tre med 63 point for 35 kampe.