Aalborg Pirates spillede sig frem til semifinalerne med den fjerde sejr over Herning Blue Fox.

Aalborg Pirates er som det andet hold klar til DM-semifinalerne i ishockey.

Det blev en kendsgerning, da nordjyderne på hjemmebane vandt med 4-2 over Herning Blue Fox.

Sejren bragte Aalborg foran med 4-1 i kvartfinaleserien, og da der spilles bedst af syv kampe, er slutspillet slut for Hernings vedkommende.

Julian Jakobsen bragte hjemmeholdet på sejrskurs med det eneste mål i første periode, og fire minutter inde i anden periode øgede Martin Højbjerg til 2-0.

Thomas Vilstrup Andersen skabte ny optimisme hos midtjyderne med reducering efter 14 minutter, men med sit andet mål gjorde Julian Jakobsen det til 3-1 med 42 sekunder tilbage.

Lidt mere end tre minutter før afslutningen på kampen, reducerede Morten Poulsen til 2-3, men nærmere kom Herning ikke.

I stedet slog Thomas Spelling sejren fast med målet til 4-2, da der manglede seks sekunder.

Fredag nappede Rungsted den første plads i semifinalerne efter at have vundet fire på stribe mod Herlev i kvartfinalen.

Esbjerg er også godt på vej mod semifinalen efter søndagens udesejr på 4-2 over Frederikshavn. Den bragte Esbjerg op på 3-2 i den samlede serie.

Frederikshavn førte ellers 2-1 i begyndelsen af tredje periode, men Esbjerg vandt på tre mål i de sidste ni minutter.

Også Sønderjyske er blot en sejr fra avancement til semifinalen. Holdet vandt på hjemmebane med 6-2 over Rødovre og fører nu serien med 3-2.

Sønderjyderne sejrede efter perioderne 3-0, 2-2 og 1-0.