Aalborg Pirates slog Herning Blue Fox på udebane og er foran 1-0 i finaleserien.

Herning. Ishockeyholdet Aalborg Pirates kunne ikke have håbet på en bedre start i duellen om DM-guldet mod Herning Blue Fox.

Fredag aften vandt nordjyderne 4-1 på udebane og bragte sig dermed foran 1-0 i finaleserien mod Herning, der var bedste hold i grundspillet og derfor havde hjemmebane i første kamp.

Der spilles bedst af syv kampe.

Sejren blev allerede grundlagt i første periode, hvor gæsterne fra Aalborg slog til to gange.

Pierre-Olivier Morin tog sagen i egen hånd efter fem minutter, da Aalborg-spilleren efter en solotur sendte pucken op i modsatte hjørne til 1-0.

Pirates kom på 2-0 lidt senere i perioden, da pucken lidt tilfældigt havnede hos Martin Lefebvre, som knaldede den i mål.

Anden periode sluttede uden scoringer, men fire minutter inde i tredje periode slog gæsterne til igen. Peter Quenneville prøvede lykken, og det gav pote.

Hernings Christian Silfver reducerede kort efter til 1-3, men tættere kom hjemmebanefavoritterne aldrig. For med 12 minutter igen scorede Aalborgs Mikkel Højbjerg, og så var der ikke mere at rafle om.

Søndag venter næste opgør i finaleserien. Denne gang dyster holdene i Aalborg.

I kampen om tredjepladsen spillede Rungsted Seier Capital 3-3 mod Esbjerg Energy i Bitcoin Arena. Allerede lørdag er der returopgør, hvor bronzevinderen skal findes.