På en fremragende tredje periode vandt Aalborg Pirates den første DM-semifinale mod Esbjerg Energy med 4-3.

Tre mål på 20 sekunder. Det lyder utænkeligt næsten uanset sportsgren, men ikke desto mindre var det, hvad ishockeyherrerne fra Aalborg Pirates præsterede tirsdag i første semifinalemøde mod Esbjerg Energy.

De vestjyske gæster var foran 2-1, men efter 47 minutter og 2 sekunder udlignede Aalborg. Og 20 sekunder senere var nordjyderne foran 4-2. Det endte med en 4-3-sejr til hjemmeholdet.

Inden kampen havde Aalborg endnu ikke vundet over Esbjerg i indeværende sæson. Syv gange har vestjyderne trukket det længste strå inklusive pokalsemifinalen.

- Om ikke andet bør det give ekstra motivation til at slå dem. Hvis vi skal vinde titlen, så skal vi jo slå dem alle alligevel, sagde Aalborgs Jeppe Jul Korsgaard til Nordjyske.

Det var dog ikke til at se i kampens to første perioder.

Shawn O'Donnell åbnede scoringen for vestjyderne, men få sekunder før første pause fik Julian Jakobsen udlignet.

Sidst i anden periode tog gæsterne imidlertid igen føringen, og det lignede en fortsættelse af Aalborgs Esbjerg-kompleks, indtil de føromtalte 20 sekunder vendte op og ned på det hele.

Tobias Maximilian Ladehoff stod for udligningen, 13 sekunder senere bragte Ben Duffy hjemmeholdet i front, og blot syv sekunder efter igen var Julian Jakobsen på pletten med scoringen til 4-2.

Få minutter senere kom spændingen tilbage med Shawn O'Donnells reducering, men det lykkedes Aalborg at holde hele vejen hjem.

Dermed er stillingen 1-0 til nordjyderne i semifinaleserien.

Der blev også leveret et flot comeback i tirsdagens anden semifinale, hvor Sønderjyske gæstede grundspilsvinderne fra Rungsted Seier Capital.

Hjemmeholdet var foran 2-0 efter første periode, men efter anden var der udlignet, og mindre end ti minutter fra slutfløjt sørgede Steffen Frank for sejrsmålet til 3-2 for sønderjyderne, som går i front med 1-0 i serien.

Der spilles bedst af syv kampe for at finde finalisterne. For taberne er sæsonen forbi, da den traditionelle bronzekamp på grund af coronapandemien er aflyst.