Sønderjyske var nær blevet indhentet af godt fightende AaB-hold.

Ingen af de 2.200 tilskuere i SE Arena drømte om, at det skulle blive spændende, da Sønderjyske efter 22 minutter bragte sig på 4-0.

Men 4-0 er måske en farlig føring i ishockey - en erfaring, Rødovre Mighty Bulls også gjorde mod Copenhagen Hockey forleden i Hvidovre.

Med tre mål på stribe ved Bo Nordby, Tobias Kisum og Kasper Degn åd AaB Ishockey langsomt ind på favoritterne, men helt op, nåede de ikke, og Sønderjyske vandt for femte gang i træk.

- Respekt for AaB, som blev ved at kæmpe for chancen og var tæt på at få point med hjem, siger Sønderjyskes sportschef, Søren Stockfisch.

Positivt for topholdet var tre powerplay-mål (alle otte mål mod Esbjerg blev scoret i fem-mod-fem) og det store fremmøde. Til to kampe på fem dage i efterårsferien har der været 5.000 tilskuere til ligahockey i Vojens.

Frederik Storm og Kim Staal gav Herlev Eagles 2-0 føring i anden periode i Herning, men hjemmeholdet vandt 4-2.