Foreløbig har Danmarks Ishockey Unions landstræner, Heinz Ehlers, fået 25 kampe aflyst på grund af coronapandemien. 22 kampe i 2020 og en firenationersturnering i østrigske Klagenfurt i næste måned.

Men alt tyder på, at der ifølge IIHF's præsident, René Fasel, ikke bliver pillet ved VM i de to puljer i Minsk i Hviderusland og Riga i Letland fra 21. maj til 6. juni.

Et af de store spørgsmål er, hvordan coronasituationen vil påvirke de danske NHL-spilleres muligheder for at komme med til Minsk. Danmark er her i pulje med Rusland, Sverige, Tjekkiet, Schweiz, Slovakiet, Hviderusland og Storbritannien.

NHL starter 13. januar med de 31 hold inddelt i fire divisioner. I grundserien spiller de hver 56 kampe mod normalt 82, og top-4 i hver division går til Stanley Cup playoffkampe fra medio maj.

Landstræner Heinz Ehlers ser frem til igen at stå i den danske boks.
Landstræner Heinz Ehlers ser frem til igen at stå i den danske boks. Foto: Henning Bagger
Vis mere

Det giver Heinz Ehlers mulighed for at benytte de danske spillere, der ikke kvalificerer sig til playoffkampe eller bliver elimineret tidligt i første runde i slutspillet, hvis det er okay med klubberne og spillerne selv. Det er dog langtfra sikkert, at de synes, VM er en god idé efter en forceret NHL-sæson.

Heinz Ehlers tager situationen relativt roligt trods de usikre tider.

»Vi står i en ny, frustrerende VM-sæson og må hele tiden ændre planer. Det er ikke en sæson, vi selv er herre over, og det må vi acceptere. Det nytter ikke noget at gå rundt og være irriteret,« siger han.

Var turneringen i Klagenfurt i februar blevet en realitet, ville han have spillet med et næsten rent Metal Liga-hold.

Metal Ligaen kom i gang 18. september og er siden 11. december af hensyn til smittefaren blevet afviklet for gabende tomme tilskuerpladser. Indtil da lukkede man 375 fans ind.

»Selvfølgelig har det en vis effekt, at man mangler stemningen i hallen, men jeg synes ikke, det smitter særlig meget af på kvaliteten af spillet,« siger Heinz Ehlers.

»Jeg er positivt overrasket over niveauet. Jeg synes, det er højt med stor intensitet og godt tempo. Spillerne har accepteret betingelserne og kæmper for at få det bedst mulige ud af det. De spiller jo også for et nyt job og kan ikke tillade sig at slå op i banen.«