Endnu en Hollywood-stjerne advarer nu sine følgere og fans imod falske videoer på internettet. 

Denne gang er det skuespiller Tom Hanks, der er offeret. Det skriver han på Instagram. 

»PAS PÅ!!! Der er en video derude, som reklamerer for en tandlægeordning med en AI-version af mig,« skriver han i opslaget, og tilføjer: 

»Jeg har intet med det at gøre.« 

Den Oscar-vindende skuespiller har tidligere kommenteret på brugen af kunstig intelligens, og hvordan det vil påvirke underholdningsindustrien. Og han er bekymret.

»Jeg kan blive ramt af en bus i morgen, og så er det dét. Men forestillingerne kan blive ved og ved og ved. Der vil ikke være noget, der fortæller dig, at det ikke er mig og mig alene. Og det vil have en vis grad af livagtig kvalitet. Det er en kunstnerisk udfordring, men det er også en juridisk udfordring,« forklarede han i podcasten 'The Adam Buxton Podcast' tilbage i april, og tilføjede: 

»Jeg kan fortælle dig, at der er diskussioner i alle agenturer og alle advokatfirmaer for at finde frem til de juridiske konsekvenser af, at mit ansigt og min stemme – og alle andres – er vores intellektuelle ejendom.«

Efter Hollywood-strejken sluttede i sidste måned, er der kommet nye regler for brugen af kunstig intelligens. 

Det betyder, at forfattere bliver beskyttet mod manuskripter, der er lavet gennem kunstig intelligens. Forfattere, der ønsker at bruge dem, skal have samtykke fra filmstudierne. Og aftalen skal også regelmæssigt diskuteres mellem filmstudierne og WGA, der er manuskriptforfatteres forbund i Hollywood. 

 Men også i andre sammenhænge kan de kendte stjerner blive misbrugt. Eksempelvis har skuespillerne Tom Cruise og Kenau Reeves også tidligere været ofre for videoer lavet med kunstig intelligens, skriver Sky News

Det er dog ikke kun Hollywood-stjerner, der oplever at få falske videoer og billeder delt af sig. Tidligere kunne B.T. skrive, at tv-værten Peter Ingemann også måtte advare sine følgere og fans, fordi der florerede falske reklamer med hans ansigt på. 

Lyt til det seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det, vi taler om' her: