»Det må ikke stoppe her,« lyder det fra Justin Timberlake.

Torsdag blev en mørk amerikansk teenager ved navn Ralp Yarl skudt i hovedet og armen, da han ved en fejl ringede på den forkerte dør i Kansas City.

Det har vakt opstand i byen, og flere kendte ansigter går nu ind i sagen. Heriblandt 42-årige Justin Timberlake, der har delt et billede af den unge fyr på Instagram og skriver i den medfølgende tekst:

»Dette er Ralp Yarl. En 16-årig som ved et uheld ringede på døren til det forkerte hus, da han ville hente en af sine yngre søskende. Han blev straks skudt i hovedet af en mand, der ikke ville have ham på sin ejendom. Manden skød ham endnu engang, da han lå på jorden og blødte. Lige nu er manden fri, og den uskyldige teenager kæmper for sit liv på hospitalet. Det må ikke stoppe her.«

Justin Timberlake opfordrer folk til at hjælpe Ralph Yarl og hans familie.
Justin Timberlake opfordrer folk til at hjælpe Ralph Yarl og hans familie. Foto: Jordan Strauss
Vis mere

(Se Justin Timberlakes opslag nederst i artiklen)

Justin Timberlake opfordrer sine knap 70 millioner Instagram-følgere til at dele sit opslag for at støtte Ralp Yarl og hans familie – og beder derudover folk om at kontakte sagens anklager:

»Hvis du kan, så kontakt anklager Zachary Thompson, kræv en øjeblikkelig arrestation og at de relevante sigtelser bliver rejst,« slutter Justin Timberlake, der samtidig nævner kontaktoplysninger på anklageren.

Seneste melding fra nyhedsbureauet Reuters er, at Ralp Yaren er blevet behandlet og er udskrevet fra hospitalet igen.

Den 16-årige Ralph Yarl er ifølge Reuters blevet udskrevet fra hospitalet igen.
Den 16-årige Ralph Yarl er ifølge Reuters blevet udskrevet fra hospitalet igen. Foto: LEE MERRITT
Vis mere

Den anklagede i sagen er en 84-årig mand.

Han blev anholdt og var i politiets varetægt i 24 timer, hvorefter han blev løsladt igen – næste skridt i sagen er afhøring af Ralp Yarl og indsamling af beviser.

Ifølge Reuters har der været flere demonstrationer foran den 84-årige mands hus, hvor der er blevet råbt slagord som 'sorte liv er under angreb' og 'stå op, kæmp tilbage'.

Zachary Thompson, der er anklager i den amerikanske delstat Missouri, har i forbindelse med anholdelsen udtalt til Reuters:

»Jeg kan sige til jer, at der er en racemæssig komponent i sagen.«

Vicepræsident Kamala Harris har også skrevet på Twitter:

»Intet barn skal leve i frygt for at blive skudt for at ringe på den forkerte dørklokke.«

Missouri har en lov, der tillader husejere at bruge fysisk magt for at forsvare sig mod nogen, der trænger ind i deres hjem.

Loven siger, at en person ikke må bruge dødbringende metoder, medmindre de har en rimelig grund til at tro, at det er nødvendigt for dem at beskytte sig selv eller en anden person mod død eller alvorlig tilskadekomst.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det vi taler om':