»Byggestenene i musik tilhører os mennesker.«

Sådan lyder det fra musikeren Sting i et interview med BBC.

For musikeren, som har nydt så mange års succes i musikbranchen som en del af bandet The Police og i sit eget navn, er bekymret.

Bekymret for den kunstige intelligens, som for tiden vinder indpas på mange områder. Således også i musikbranchen, hvor den kan skrive sangtekster. Men den kan altså ikke skrive lige så gode tekster som et godt gammeldags menneske, mener Sting.

»Jeg keder mig med det samme, når jeg ser et billede, som er lavet af kunstig intelligens, og jeg forestiller mig, at det vil være det samme, hvis jeg hører musik, der er lavet af kunstig intelligens,« siger han og langer også ud efter den elektroniske musik, hvor DJ'en David Guetta har udtalt sig positivt om mulighederne ved brugen af teknologien.

»Måske virker det for elektronisk dansemusik, men for sange, som skal udtrykke følelser, så tror jeg ikke, at det (musik lavet af kunstig intelligens, red.) vil røre mig.«

Universal Music Group, som også repræsenterer Sting, har i et brev til streamingtjenester som blandt andet Spotify skrevet, at de anser musik, som er lavet af kunstigt intelligens, for at være svindel.

Helt uforsonlig med kunstig intelligens er Sting dog ikke, men han understreger, at det kan være et brugbart redskab, så længe det er mennesker, der styrer, hvordan det bliver brugt.

»Vi kan ikke bare tillade, at maskinerne tager helt over.«