Hun har klædt kendisser som Lady Gaga og Laverne Cox på og har designet kollektioner til New York City Ballet.

Men sidste sommer blev modedesigner Kathryn Marie Gallagher fundet død i sin lejlighed. Nu siger politiet, at det var mord. Det skriver NBC New York.

Kathryn Marie Gallagher var, under navnet Katie Gallagher, kendt som en 'international anerkendt modedesigner', hvis tøj er blevet vist i både Vogue og Elle.

Men 24. juli sidste år blev hun fundet død i sin lejlighed i New York – kun 35 år gammel.

Kathryn Marie Gallagher døde af en overdosis, men ifølge politiets mistanke, var hun blevet drugget på en bar. Foto fra 2013 Brad Barket/Invision/AP.
Kathryn Marie Gallagher døde af en overdosis, men ifølge politiets mistanke, var hun blevet drugget på en bar. Foto fra 2013 Brad Barket/Invision/AP. Foto: Brad Barket
Vis mere

Designeren lå død i sin egen seng, og der var ingen tegn på, at hun havde været udsat for overgreb.

Men fredag i denne uge – otte måneder efter dødsfaldet – meddelte politiet i New York City, at de har mistanke om, at designeren blev myrdet med en overdosis af stofferne fentanyl, p-pluorofentanyl og ætanol.

Politiet mener, at Gallagher var offer for et storstilet komplot, hvor ofrene er blev bedøvet på barer i New York og efterfølgende berøvet. Hele 26 lignende sager har politiet fundet frem til – i fem af sagerne er ofrene døde.

Fælles for ofrene er, at de er blevet bedøvet på barer i Manhattan og Lower East Side.

Sagen begyndte at rulle, da den offentlige anklager på Manhattan i december offentliggjorde anklageskriftet mod en mand ved navn Kenwood Allen.

Han står anklaget for mord, røveri og for i flere tilfælde at have fundet og 'drugget' sine ofre på barer i Lower East Side. Fem mennesker er han tiltalt for at have bedøvet og berøvet, to af ofrene døde.

I forbindelse med den sag har politiet og anklagemyndigheden nu fundet frem til andre lignende sager, deriblandt Kathryn Marie Gallaghers.

I en udtalelse sagde designerens familie fredag, at de har samarbejdet med politiet, anklagemyndigheden og retsmedicinerne for at finde en forklaring på 'Kathryns pludselige død', skriver The New York Post.

»Mistanken bekræfter, hvad vi allerede vidste: At Katie var offer for en forbrydelse. At nyheden nu kommer ud, hjælper os med at kræve retfærdighed og gør, at vi kan sørge mere åbent,« skriver de.

Lyt til B.T.s krimi-podcast 'På fersk gerning' herunder eller der, hvor du normalt lytter til podcast: