Shakira afventer stadig sin dag i retten for de første anklager om skattesvindel.

Men nu er den 46-årige sangerinde blevet tiltalt for endnu en forbrydelse af samme karakter.

Det skriver det spanske medie El Diario.

De spanske myndigheder mener ifølge tiltalen, at Shakira på organiseret vis gennem et virksomhedsnetværk tilbage i 2018 har svindlet sig til i underkanten af 45 millioner danske kroner.

Det skulle hun have gjort ved at tilbageholde omtrent 39,5 millioner kroner i indtægtsskat og 5,7 millioner kroner i formueskat fra de spanske skattemyndigheder i eksempelvis Luxemborg.

I juli skrev flere udenlandske medier, at Shakira var under efterforskning for endnu en sag om skattesvindel.

Nu er sangerinden så blevet officielt tiltalt, skriver El Diario.

Til november skal Shakira i retten i sin første sag om skattesvindel.

Her var det ligeledes de spanske myndigheder, der rejste tiltale mod Shakira tilbage i 2018, da de mente, at hun havde unddraget for 108 millioner danske kroner i skat i perioden mellem 2012 og 2014.

Anklagemyndigheden har tidligere krævet otte års fængsel og en bøde på mere end 167 millioner danske kroner for manglende betaling af indtægts- og ejendomsskat.

Shakira derimod har gennem alle årene bedyret sin uskyld.

Argumentet fra Shakiras advokater har været, at sangerinden på grund af sin profession levede »et nomadisk liv« og først reelt bosatte sig i Spanien – og dermed først gjorde sig skattepligtig som mindst halvtidsbosiddende i landet – i 2015.

Men de spanske skattemyndigheder hævder, at Shakira i 2012 købte et hus i Barcelona til sig og sin daværende partner, FC Barcelona-fodboldspilleren Gerard Piqué, som hun deler to sønner på otte og ti år med.

»De spanske skattemyndigheder så, at jeg var kærester med en spansk statsborger og begyndte at savle. Det er tydeligt, at de ville gå efter de penge, uanset hvad,« har Shakira selv udtalt om sagen i den spanske udgave af magasinet Elle.

Hun har endnu ikke udtalt sig om de nye anklager om skattesvindel.