Manden, der var leder af holdet bag en af de største videnskabelige opdagelser i 90erne, er død.
Det skriver Sky News.
Professor Sir Ian Wilmut havde sin daglige gang på Roslin Institute ved University of Edinburgh, da man fik succes med at klone fåret Dolly i 1996.
Han er beskrevet som en »gigant i den videnskabelige verden,« og blev 79 år gammel.
Professor Sir Peter Mathieson, vicekansler ved University of Edinburgh, meddelte om Sir Ians død.
»Vi er meget kede af at høre om professor Sir Ian Wilmuts bortgang.«
»Han var en gigant i den videnskabelige verden, der ledede Roslin Institute-teamet, der klonede fåret Dolly – det første pattedyr, der blev klonet fra en voksen celle – hvilket transformerede den videnskabelige tænkning på det tidspunkt.«
»Dette gennembrud fortsætter med at give næring til mange af de fremskridt, der er gjort inden for regenerativ medicin, som vi ser i dag.«
»Vores tanker er hos Ians familie på nuværende tidspunkt.«
Dolly blev annonceret for verden under massiv mediedækning 22. februar 1997 og var en del af en række eksperimenter på Roslin Institute, der forsøgte at udvikle en bedre metode til at producere genetisk modificerede husdyr.
Dolly blev klonet fra en celle taget fra mælkekirtlen på et seksårigt Finn Dorset-får og en ægcelle taget fra et skotsk Blackface-får.
Hendes hvide ansigt var et af de første tegn på, at hun var en klon – for hvis hun havde været genetisk beslægtet med sin fødende mor, ville hun være blevet født med et sort ansigt.
Dollys dna kom fra en mælkekirtelcelle, så hun blev opkaldt efter countrysangerinden Dolly Parton.
Hun levede et normalt liv på instituttet før sin død i 2003 i en alder af seks år.
Sir Ian sagde, at han håbede, at kloning ville betyde, at ingen arter uddøde, men Dollys skabelse banede også vejen for potentielle stamcellebehandlinger til at tackle degenerative sygdomme.
Han trak sig tilbage fra University of Edinburgh i 2012 og afslørede en diagnose af Parkinsons sygdom seks år senere.