To mænd, der hævder, at de blev seksuelt misbrugt som børn af Michael Jackson, kan genoplive en retssag.

Wade Robson og James Safechuck hævder, at Michael Jackson misbrugte dem i årevis, mens de var drenge.

De kan nu forfølge tidligere blokerede retssager mod den afdøde sangers firmaer. Robson og Safechuck siger, at disse virksomheder havde et ansvar for at beskytte dem.

Det skriver BBC.

Advokater for Michael Jackson fastholder fortsat hans uskyld.

Robson og Safechuck hævder, at de blev misbrugt af Jackson i slutningen af ​​1980erne og begyndelsen af ​​1990erne, mens de boede på hans Neverland-ranch.

Wade Robson, fra venstre, instruktør Dan Reed og James Safechuck stiller op til et portræt for at promovere filmen "Leaving Neverland" i Salesforce Music Lodge under Sundance Film Festival torsdag den 24. januar 2019 i Park City, Utah.
Wade Robson, fra venstre, instruktør Dan Reed og James Safechuck stiller op til et portræt for at promovere filmen "Leaving Neverland" i Salesforce Music Lodge under Sundance Film Festival torsdag den 24. januar 2019 i Park City, Utah. Foto: Taylor Jewell/AP/Ritzau Scanpix
Vis mere

Beskyldningerne var med i dokumentaren 'Leaving Neverland' fra 2019, som Jacksons familie beskrev som at blive 'hængt ud offentligt'.

I 2020 afgjorde en dommer i Los Angeles, at Safechuck ikke kunne sagsøge Jacksons virksomheder, idet han sagde, at selskaberne ikke havde en pligt til at tage sig af ham.

Et år senere dømte den samme dommer den samme dom i Robsons sag af lignende grunde.

Men i fredags var en appeldomstol i Californien klar i mælet og afgjorde, at »et selskab, der faciliterer seksuelt misbrug af børn af en af ​​sine ansatte, ikke er fritaget for en bekræftende pligt til at beskytte disse børn, blot fordi det udelukkende ejes af gerningsmanden.«

»Det ville være perverst ikke at finde nogen pligt baseret på, at selskabets sagsøgte kun har én aktionær. Og så vi omstøder de domme, der er indgået for virksomhederne.«