»Det var aldrig min mening at fornærme nogen,« lyder det torsdag fra tidligere Oscar-vinder F. Murray Abraham.

Den 83-årige amerikanske skuespiller, der senest har hittet som upassende bedstefar i HBO's sorte komedieserie 'The White Lotus', spillede i to sæsoner en af de centraler roller i Apple TV's serie 'Mythic Quest'.

Sidste år blev det pludselig - og uden nogen forklaring - annonceret, at han ikke var med i en kommende sæson tre, men forleden erfarede det amerikanske kulturmedie Rolling Stone så, at det angiveligt drejer sig om upassende opførsel fra F. Murray Abrahams side.

Selskabet bag 'Mythic Quest' har indtil videre afvist at kommentere på personalesager, men understreger overfor Rolling Stone, at man tager anklager om upassende opførsel alvorligt og undersøger dem grundigt.

F. Murray Abraham.
F. Murray Abraham. Foto: Charles Sykes
Vis mere

Og nu vælger F. Murray Abraham så selv at stå frem med en undskyldning.

Hollywoodmediet Variety bringer hans udtalelse, hvori han siger følgende:

»Dette er en oprigtig og dybfølt undskyldning.  Selvom det aldrig var min mening at fornærme nogen, har jeg fortalt nogle vittigheder, der har oprørt nogle af mine kollegaer - og som resultat deraf har jeg mistet et godt job med vidunderlige mennesker«

Han tilføjer:

»Jeg er blevet klogere og håber, at de vil tilgive mig«

F, Murray Abraham har en lang karriere bag sig, der tæller roller i film- og tv-serier som 'Scarface', 'Homeland' og ikke mindst filmen 'Amadeus', som i 1985 gav ham en Oscar for 'bedste mandlige hovedrolle' for sit portræt af musikgeniet Mozarts rival Salieri.

Herunder kan du høre seneste afsnit af B.T.s podcast 'Det vi taler om':