Den amerikanske Hollywood-stjerne Angelina Jolie står åbent frem med sin holdning om situationen i Israel og Gaza på Instagram.

Det har provokeret hendes far, skuespilleren Jon Voight, så meget, at han besvarer med sit eget opslag.

På Instagram deler Angelina Jolie ofte sit syn på katastrofer rundt omkring i verden. Nu er hendes øjne rettet mod Israel og Gaza, og her lægger hun ikke fingrene imellem.

»Hvad der skete i Israel var en terrorhandling. Men det kan ikke retfærdiggøre de uskyldige liv, der er gået tabt i bombardementet af den civile befolkning i Gaza, der ikke har nogen steder er flygte hen…,« skriver hun i et opslag.

Opslaget fik Jolies far til at poste en video på X, hvor han udlægger sin fortolkning af krisen.

Men inden da, starter han videoen med at sende noget af en faderlig svirper til sin datter.

»Jeg er meget skuffet over min datter, der lige som så mange andre ikke har nogen forståelse af Guds ære og Guds sandhed,« siger Jon Voight i videoen.

Han betragter krigen som et forsøg på at udslette historien om ‘Guds folk’ og ‘Guds land’.

Ifølge ham, er det Israels pligt at forsvare sig selv. Han ser ikke en civil løsning på krigen, som han mener, venstrefløjen sukker efter.

På X har Voights opslag fået 15.000 likes. Det er dog småting i forhold til Angelina Jolie, der tæller 1,1 millioner likes på sit opslag.

Ifølge Instagram er Jolies fokus på flygtninge, noget hun har beskæftiget sig med længe.

»På grund af mit arbejde med flygtninge gennem 20 år er mit fokus på de folk, der er fortrængt af vold i enhver kontekst,« skriver hun.

Udover at være kendt som Angelinas far, er Jon Voight også kendt fra filmene 'National Treasure', 'Midnight Cowboy' og tv-serien 'Ray Donovan'.

Det var den 7. oktober, at terrororganisationen Hamas på Gazastriben indledte et terrorangreb mod Israel.

De brød ind over grænsen til landet og skød løs på civile.

Siden har Israel gennemført angreb i Gaza.

Omkring 1400 israelere er blevet dræbt siden angrebet fra Hamas 7. oktober, ifølge israelske myndigheder.

De palæstinensiske sundhedsmyndigheder i Gaza, som er styret af Hamas, oplyser, at mindst 10.569 palæstinensere er blevet dræbt.

Du kan følge B.T.s omfattende dækning af situationen i Israel og Gaza i vores liveblog.