Den britiske verdensstjerne Ed Sheeran har flere gange i sit liv været ramt af depression.

Men da sorgen over at have mistet to tætte venner blev for voldsom, røg han ind i en ond spiral.

Det fortæller han i et stort interview med magasinet Rolling Stone, hvor han forklarer, hvordan Jamal Edwards og Shane Warnes død påvirkede ham.

»Jeg følte, at jeg ikke ville leve mere,« fortæller Ed Sheeran til magasinet og uddyber:

»Jeg har haft det sådan gennem mit liv. Man er ved at drukne under bølgerne. Man er bare inde i det her, og man kan ikke komme ud af det.«

2022 var i det hele taget et år, hvor Ed Sheeran kæmpede med de inderste, mørke tanker.

I februar mistede han sin bedste ven Jamal Edwards, der gik bort grundet et hjertestop, og knap en måned senere mistede han sin kammerat, cricketspilleren Shane Warne, som døde af et hjertestop.

Ifølge den 32-årige musiker ramlede tankerne sammen med en følelse af skam – for som far til to piger, følte han, at tankerne var selviske.

Da depressionen blev for voldsom var det Ed Sheerans hustru, Cherry, der fik ham til at opsøge hjælp hos en psykolog.
Da depressionen blev for voldsom var det Ed Sheerans hustru, Cherry, der fik ham til at opsøge hjælp hos en psykolog. Foto: Joel C Ryan
Vis mere

Til Rolling Stone fortæller Ed Sheeran, at hans kone, Cherry Seaborn, var den, som i sidste ende fik ham til at opsøge en psykolog for første gang i sit liv.

I starten af marts annoncerede Ed Sheeran, at han ville komme med et nyt album '-' (minus, red.), der indeholder hans oplevelse med depression i 2022.

For mens Ed Sheeran måtte håndtere sin sorg, blev familien også ramt af sygdom. Hans kone, Cherry Seaborn, havde fået en svulst, som ikke kunne behandles før efter fødslen af deres datter Jupiter.

Hustruens sygdom og sorgen efter de to dødsfald lader Ed Sheeran fans komme helt tæt på i en ny dokumentar 'The Sum Of It All' på Disney+.

Dokumentarserien om Ed Sheeran får premiere 3. maj 2023 på Disney+, og to dage senere udkommer albummet '-' (minus, red.).