Da Brian Ankers søn kom hjem og fortalte, at han var blevet banket af en gruppe ældre drenge, blev han vred. Han forlangte, at drengene gav hans 13-årige søn en undskyldning – og det gjorde de uden at tøve. Men så så Brian Anker videoen.

»Det gør ondt i hjertet.«

Sådan siger Brian Anker om en video af sin søn, som han modtog torsdag. På videoen ser man Brian Ankers 13-årige søn få tæv af 6-8 ældre drenge. De løfter ham op i luften. Kaster ham ned på jorden. Og så regner sparkene ned over ham.

Ifølge Brian Anker skete overfaldet helt umotiveret. Fordi drengene trængte til, at der ’skulle ske lidt’. De ville ’have lidt spænding’, vurderer han. Og nu håber han, at han med offentliggørelse af videoen kan opfordre til, at man som forældre og myndighed holder lidt bedre øje med børnene derude, og sørger for at de ikke tror, at de bare kan opføre sig, som de har lyst til, fortæller han til BT.

Artiklen fortsætter efter billedet.

Brian Anker.
Brian Anker.
Vis mere

Episoden fandt sted fredag den 28 juli, efter Brian Anker havde givet sin søn lov til at tage ned på banegården i Fredericia. Hans 13-årige søn havde skrevet lidt med nogle drenge som går et par klasser over ham, og de havde sagt, at han bare kunne komme.

Men da han møder op, kan han godt mærke, at stemningen er lidt mærkelig. Drengene begynder at tale på somalisk. De taler både til og om ham, men han forstår ikke, hvad de siger og har ikke lyst til at være der længere.

Så han begynder at smutte hjemad, men bliver indhentet af drengene. Og så begynder slagene at regne ned over ham.

Ifølge Brian Anker havde overfaldet været fuldstændig umotiveret. Hans søn havde sagt stille og roligt farvel og havde ikke gjort noget, der kunne provokere drengene.

Efter at sønnen er kommet hjem og de har talt lidt sammen, tager Brian Anker ham med ned i Somalisk Kulturforening ved banegården og tager en snak med drengene og et par voksne, som befinder sig i huset.

Han får en uforbeholden undskyldning af drengene, som erkender, at de har været efter Brian Ankers søn.

Den 13-årige har ondt i nakken og skulderen, og får et par blå mærker de følgende dage, men er ellers er han ok. Så efter undskyldningen er den sag ligesom begravet. Indtil videoen dukker op torsdagen efter.

»Da vælger jeg at gå til politiet,« fortæller Brian Anker, der var i chok, da han med sine egne øjne kunne se, hvad sønnen havde været ude for. Men hos politiet får han at vide, at drengene ikke kan retsforfølges, da de er under 15.

Så han vælger selv at lægge videoen på Facebook med en opfordring om at ’stå sammen og bekæmpe det, der sker omkring os.’

Han har ingen betænkeligheder ved at tage sagen i egen hånd og lægge videoen på nettet.

»Hvorfor skulle jeg have det? Selvfølgelig reagerer man sådan her som far,« siger Brian Anker, der netop har valgt at offentliggøre videoen, så drenge kan lære, at de deres gerninger ikke får lov at gå uset hen.

»Jeg håber, at de sociale myndigheder får fat i de unge, så det kan blive taget i opløbet, inden de bliver over 15 og måske ender med at blive rigtigt kriminelle,« siger han.