Danmarks tennisfans taler stadig om det.

For da det danske stortalent Holger Rune tidligere på ugen meddelte, at samarbejdet med stjernetræneren Patrick Mouratoglou stoppede med øjeblikkelig virkning, kom det som en gigantisk overraskelse for mange.

Efter seks måneder på sidelinjen valgte det franske trænerikon og den danske tenniskomet at gå hvert til sit. Og spørger man danskeren, så er der lige nu ingen planer om at hente en erstatning for Patrick Mouratoglou.

Det fortæller Holger Rune til B.T.

Foto: HARRY HOW
Vis mere

»Planen er, som den hele tiden har været. Jeg har mit team, og så bruger vi ekspertise udefra, når det er nødvendigt og muligt. Der er ikke planer om at gøre mere end det lige nu,« forklarer Holger Rune.

I første omgang var planen ellers, at samarbejdet mellem danskeren og den franske træner skulle have varet indtil årets første grand slam-turnering, French Open.

Tennishåbet valgte at sige stop lige inden grussæsonen, der tages hul på i denne weekend.

Men derfor har det unge stjerneskud dog mulighed for at få hjælp af franskmanden den kommende tid. Han er nemlig stadig en del af det prestigefyldte Mouratoglou Tennisakademi i Sydfrankrig.

Patrick Mouratoglou er ikke længere Holger Runes træner.
Patrick Mouratoglou er ikke længere Holger Runes træner. Foto: MATTHEW STOCKMAN
Vis mere

»Lige nu har jeg min fysiske træner fra akademiet med mig, fordi vi har fokus på at optimere min udholdenhed endnu mere. Og hvis vi så har brug for ekstra sparring på trænerfronten, har vi som altid mulighed for at sparre med akademiets trænere og naturligvis Patrick,« lyder det videre fra Holger Rune.

Stjernetræneren sluttede sig til Runes team i oktober 2022, efter det kom frem, at verdensstjernen Simona Halep, som Patrick Mouratoglou har trænet i et par år, var blevet suspenderet fra tennissporten på grund af en igangværende dopingsag.

Men med udsigten til, at den sag rykker tættere på en afklaring, tyder noget på, at franskmanden meget snart skal tilbage til Halep.

Kort efter Mouratoglous ankomst i efteråret begyndte Holger Runes karriere for alvor at tage fart, da han blandt andet vandt Paris Masters og Stockholm Open samt nåede frem til yderligere to finaler.

Lørdag begynder den prestigefyldte Masters 1000-grusturnering i Monte Carlo, og her har den 19-årige dansker en gylden mulighed for at skabe et stort resultat.

Det kan du læse meget mere om lige HER.