Holger Rune møder Christopher Eubanks i første runde af grand slam-turneringen French Open.

Det står klart efter en lodtrækning på turneringens hjemmeside. Lodtrækningen ser umiddelbart drilsk ud for den unge tennisstjerne i de første runder.

Han kan dog glæde sig over, at han er endt i modsat halvdel af tabellen end Carlos Alcaraz og Novak Djokovic.

Den 201 centimeter høje Christopher Eubanks og den højtflyvende dansker skal således duellere i Paris, og det bliver deres første møde professionelt.

Holger Rune og Casper Ruud mødtes i kvartfinalen ved French Open sidste år, hvor danskeren tabte. Rune fik dog revanche i sidste uge, hvor han slog nordmanden i Rom.
Holger Rune og Casper Ruud mødtes i kvartfinalen ved French Open sidste år, hvor danskeren tabte. Rune fik dog revanche i sidste uge, hvor han slog nordmanden i Rom. Foto: FABIO FRUSTACI
Vis mere

27-årige Eubanks er nummer 75 på verdensranglisten, hvor Rune er nummer seks. For begge spillere gælder det, at det er deres højeste placeringer i karrieren.

Rune har opnået sin placering via blandt andet finalepladser i Masters 1000-turneringerne i Monte Carlo og Rom på det seneste, mens Eubanks slog sig gennem kvalifikationen og nåede en kvartfinale ved ATP Masters i Miami i marts.

Derudover har amerikaneren senest med blandet succes spillet tre turneringer på hardcourt i Sydkorea.

I anden runde skal Rune formentlig kæmpe sig forbi den franske publikumsdarling, Gaël Monfils.

Den 36-årige Monfils har tidligere ligget nummer seks i verden og er lige nu helt nede som nummer 386 på grund af skader. Man har dog tidligere set ham få vinger på gruset i Paris.

Miomor Kecmanovic står efter alt at dømme på den anden side af nettet, hvis Rune kvalificerer sig til tredje runde.

Serberen er et solidt grustalent og er seedet nummer 31 ved årets anden grand slam.

Hos kvinderne er danske Clara Tauson mulig deltager i hovedturneringen.

Hun skal dog først besejre Mirjam Björklund fredag i sidste runde af kvalifikationen for at få en plads i hovedturneringen og få sat navn på sin modstander i første runde.

Den 24-årige svensker er nummer 159 på verdensranglisten og dermed dårligere rangeret end Tauson, der nummer 126.

Sidste år nåede Holger Rune til kvartfinalen, hvor han blev slået af ærkerivalen Casper Ruud.