Det sidder stadig dybt i ham. Også selv om det efterhånden er et par uger siden.

For han har aldrig oplevet så stor en nedtur.

»Det påvirkede mig meget. Rigtig meget,« lyder det som det første, da han sætter sig ned i stolen.

Ordene kommer fra den danske tennisstjerne Holger Rune. For i et interview med B.T. forud for Davis Cup i Hillerød åbner han nu en smule op om det pinlige exit, han oplevede i slutningen af august ved US Open, hvor han tabte i første runde.

Foto: Geoff Burke/Reuters/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det ramte mig hårdt. Og der var bare så meget kaos omkring mig. Og ja, så spillede jeg jo dårligt,« lyder det videre.

Efter nogle vilde måneder var danskeren ellers kravlet helt op som nummer fire i verden inden årets sidste grand slam-turnering.

Og derfor var forventningerne til den unge komet da også gigantiske.

Uroen på trænerfronten var dog nærmest kun det eneste, han kunne tænke på, da han stod midt i den prestigefyldte turnering i New York.

Han var i vildrede. Og han var på ingen måde glad. 

»Jeg har jo en fornemmelse af, hvad der er bedst for mig. Men jeg er kun 20 år, så det er også vigtigt for mig at lytte til andre undervejs. Min mor. Min træner. Hele mit team,« forklarer Holger Rune.

Danmarks holdkaptajn ved Davis Cup, Frederik Løchte, har da også kunnet følge nøje med i den svære periode, som den unge verdensstjerne har gennemgået siden sommerens Wimbledon.

En periode, som Rune nærmest ikke kunne have undgået efter den enorme succes, han har opnået på rekordtid, mener han.

Holger Rune var en tur i Parken efter US Open-nedturen.
Holger Rune var en tur i Parken efter US Open-nedturen. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Han er måske blevet en smule offer for sin egen succes. Og det er helt naturligt, at sportsfolk har en periode, hvor alt ikke går, som det skal. Alle oplever lidt modgang. Men Holger er et tennisgeni, så jeg er på ingen måde bekymret for ham,« siger Løchte.

Han hæfter sig nemlig ved, at den danske tennisstjerne har fået styr på trænersituationen.

Den franske stjernetræner Patrick Mouratoglou er blevet droppet. Og i stedet er det nu Holger Runes mangeårige træner, Lars Christensen, der skal få Danmarks bedste tennisspiller på herresiden tilbage på sporet.

En beslutning, som har sendt Runes humør gevaldigt i vejret de seneste uger.

»Jeg føler mig glad på banen, fordi jeg spiller bedre. Og så er jeg meget mere sikker på, hvordan jeg skal spille nu. Jeg trænede ikke på den rigtige måde inden, så det er rart at være tilbage,« forklarer den unge dansker, inden han afslutter:

»Lige nu er jeg fortrøstningsfuld. Og tennismæssigt skal jeg gøre det, jeg altid har gjort. Mentalt skal jeg have ro omkring mig og blive så lidt forstyrret uden for banen som muligt.«