Holger Rune har nærmest ikke haft et roligt øjeblik den seneste måned.

Adskillige rejsetimer, brutale træninger og dramatiske kampe har fyldt alt i den danske tennisprins' kalender de seneste 30 dage, efter grussæsonen er begyndt.

Og derfor var den unge tenniskomet da også hårdt ramt på fysikken efter sidste uges stjernespækkede turnering Madrid Open, hvor det dog blev til et tidligt exit.

Så hårdt, at han havde brug for at rejse hjem til Monaco for at lade op – både fysisk og mentalt. Det siger Holger Rune til B.T.

Foto: ISABEL INFANTES
Vis mere

»Jeg havde regnet med, at jeg ville være ramt, men når man står i det, er det også en god udfordring. Hvis jeg vil gå langt i en turnering, så er jeg på forhånd klar over, at det bliver ekstremt hårdt,« lyder det, inden han fortsætter:

»I ugen i München kørte jeg virkelig til grænsen, selv om jeg viste, jeg godt kunne spille kampe på tre timer.«

Efter en uge i de vante rammer i fyrstedømmet er den 20-årige dansker dog helt klar til den sidste – og altafgørende – del af grussæsonen.

De kommende 14 dage venter der nemlig ATP 1000-turneringen i Rom, inden årets anden grand slam-turnering, French Open, løber af stablen.

På trods af et hårdtslidende grusprogram kommer Rune nu med en opløftende melding:

»Jeg har det godt, og jeg glæder mig til at spille i Rom. Jeg synes selv, jeg har trænet godt de seneste dage.«

Mandag begynder Internazionali BNL d'Italia. Holger Rune er dog seedet under turneringen, og derfor skal danskeren først i kamp i anden runde.