Der var nærmest tale om en lille verdenssensation torsdag aften.

For da den danske tennisstjerne Holger Rune gik på banen i Basel mod argentinske Sebastian Baez, var det nemlig første gang i meget, meget lang tid, at danskeren indledte en kamp uden sit trademark – den omvendte kasket. 

I stedet mødte han op med den sideskilning, som han i kampen forinden havde vist en smule frem.

Og i det efterfølgende vinderinterview satte den unge komet da også et par ord på den beslutning, der kortvarigt nærmest chokerede tennisfans verden over.

Holger Rune spillede uden kasket torsdag aften.
Holger Rune spillede uden kasket torsdag aften. Foto: Georgios Kefalas/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er meget varmt her i arenaen, og den anden dag måtte jeg justere kasketten flere gange undervejs, for jeg svedte meget. Så jeg tænkte: 'Hvorfor ikke spille uden og se, hvad der sker?'« sagde Rune, inden han fik ATP-reporteren til at grine:

»Jeg er ikke overtroisk, men det gik jo meget godt. Det er godt at få luft til håret, hvis man vil have hår, når man bliver 50 år.«

Noget tyder dog på, at det ikke blot var det nye hårtip, der fik stortalentet til at droppe den omvendte kasket.

For ifølge Holger Runes mor og manager, Aneke Rune, har danskerens nye træner, den tyske legende Boris Becker, muligvis haft en finger med i spillet.

Boris Becker er vist ikke fan af kasketter under kampe.
Boris Becker er vist ikke fan af kasketter under kampe. Foto: Georgios Kefalas/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Holger har puslet med det i ny og næ, men Boris havde det selv sådan, da han spillede, at jo mindre tingeltangel, der forstyrrede, jo bedre. Altså ingen kasketter, halskæder og så videre. Måske Holger kunne nikke genkendende til det,« skriver hun i en sms til B.T.

Holger Rune vandt torsdagens kamp mod argentinske Sebastian Baez med cifrene 7-6, 6-1.

Dermed er danskeren klar til fredagens kvartfinale ved turneringen i Basel, hvor han møder en anden argentiner – Tomas Etcheverry.