Danske tennisfans har formentlig fået eftermiddagskaffen galt i halsen.

For den danske tenniskomet Holger Rune tager nemlig afsked med sin stjernetræner Patrick Mouratoglou.

Det oplyste begge parter tidligere mandag på Instagram, og nu afslører Rune-lejren over for B.T., hvorfor franskmanden stopper samarbejdet med danskeren med øjeblikkelig virkning.

»Vi havde muligheden for at låne Patrick i en afgrænset periode og har haft seks lærerige samt sjove måneder med ham i teamet. Den læring tager vi med os ind i grussæsonen, hvor der venter tre Masters 1000-turneringer og en grand slam,« fortæller danskerens mor og manager, Aneke Rune, inden hun fortsætter:

Stjernetræneren Patrick Mouratoglou stopper samarbejdet med Holger Rune.
Stjernetræneren Patrick Mouratoglou stopper samarbejdet med Holger Rune. Foto: MATTHEW STOCKMAN
Vis mere

»Det ville virke abrupt at stoppe midt i en sæson, så det passer rigtig godt nu, hvor en ny sæson starter.«

Stjernetræneren sluttede sig til Holger Runes team i oktober 2022, efter det kom frem, at verdensstjernen Simona Halep, som Patrick Mouratoglou har trænet i et par år, var blevet suspenderet fra tennissporten på grund af en igangværende dopingsag.

Men med udsigten til, at den sag er ved at få en afklaring, tyder noget på, at franskmanden meget snart skal tilbage og træne Halep.

Og derfor har Holger Rune valgt at stoppe samarbejdet, der ellers skulle have varet indtil French Open i slutningen af maj, allerede nu.

»Patrick er Simonas coach, og når hun kommer tilbage, så skal han selvfølgelig være med hende. Det er den rigtige beslutning at gøre det nu inden grussæsonen, når vi ved, Patrick før eller siden skal tilbage til hende,« forklarer Aneke Rune videre.

Kort efter stjernetrænerens ankomst i efteråret begyndte Holger Rune for alvor et uimodståeligt sejrstogt, hvor han blandt andet vandt Paris Masters og Stockholm Open samt nåede frem til yderligere to finaler.

Nu skal han dog klare sig med sin faste træner Lars Christensen, som han har holdt fast i gennem det meste af karrieren.

På trods af dagens store nyhed vil Holger Rune stadig være en del af Patrick Mouratoglous tennisakademi i Sydfrankrig.