Holger Rune står over for én af de vigtigste perioder i karrieren.

For med grussæsonen lige på trapperne hviler der et ekstremt pres på den 19-årige tenniskomet, der skal ud og forsvare en enorm bunke af ranglistepoint, som han på forrygende vis optjente sidste år.

En svær start på 2023-sæsonen tyder dog på, at det bliver en vanskelig opgave, hvis ikke Holger Rune skal miste sin plads blandt verdens otte bedste spillere.

B.T. giver dig et overblik over danskerens kommende måneder herunder:

Foto: HARRY HOW
Vis mere

MONTE CARLO MASTERS (8. april – 16. april)
I første omgang har den danske verdensstjerne her en gylden mulighed for at hente livsvigtige ranglistepoint i Monaco.

Sidste år røg han ud i anden runde af den prestigefyldte ATP 1000-turnering i en kamp med den norske rival Casper Ruud. Noget, der blot resulterede i 45 point til verdensranglisten.

Men med danskerens nuværende seedning, hvor han i år først træder ind i turneringens anden runde, er alle sejre på det berømte grus i fyrstedømmet blot én stor bonus for ham.

Og det unge tennishåb får nok heller ikke en større mulighed for at skabe et stort resultat i den turnering, der i øvrigt honorerer den samlede vinder med 1000 ranglistepoint, end han har i år. For superstjerner som Rafael Nadal, Carlos Alcaraz og Felix Auger-Aliassime har allerede meldt afbud.

BMW OPEN, MÜNCHEN (17. april – 23. april)
Én af danskerens helt store udfordringer i dette forår.

Her strøg Holger Rune nemlig til tops sidste år i Tyskland og hentede hele 250 point.

Derfor har han da også alt at tabe i denne turnering, hvor store navne som Alexander Zverev, Taylor Fritz og Matteo Berrettini er på plakaten.

Danskeren er på forhånd seedet som nummer ét i München, hvor han sidste år blandt andet vandt en spritny bil.

Holger Rune vandt en bil ved sidste års BMW Open i München.
Holger Rune vandt en bil ved sidste års BMW Open i München. Foto: Matthias Schrader
Vis mere

MUTUA MADRID OPEN (26. april – 7. maj)
For første gang stiller danskeren op til turneringen i den spanske hovedstad, hvor der er 1000 ATP-point på spil.

Her har Holger Rune dog ingen point, han skal forsvare fra 2022, og derfor har han stort set alt at vinde. Han skal egentlig blot forsvare 20 point fra en mindre ATP-turnering i Beograd, han deltog i sidste år på dette tidspunkt.

Så ethvert optjent point i Spanien er en gave for stortalentets ranglisteplacering, hvis altså de tennisstjerner, der ånder ham i nakken på listen, ikke præsterer markant bedre end ham på dette grusunderlag.

Indtil videre har store navne som Rafael Nadal, Novak Djokovic, Carlos Alcaraz og Stefanos Tsitsipas dog meldt sig klar, så danskeren skal skabe noget af en sensation, hvis han skal slutte øverst på sejrsskamlen i Madrid.

INTERNAZIONALI BNL D'ITALIA, ROM (10. maj – 21. maj)
Endnu en gigantisk mulighed for danskeren til at hente gyldne ranglistepoint.

Sidste år formåede Holger Rune ikke engang at spille sig videre fra kvalifikationsturneringen i Italien, og derfor kan de 1000 ATP-point, der er på spil, være guld værd for danskerens topplacering resten af året.

Rune skal dog som minimum spille sig i fjerde runde i den italienske hovedstad for at leve op til de 90 ranglistepoint, som han hentede ved Lyon Open sidste år på samme tid. En turnering, han i år ikke deltager i, og derfor kommer han til at sætte point til, hvis ikke der sker noget stort i Rom.

Det kan dog vise sig at blive en vanskelig opgave, da stort set samtlige grusspecialister i verdenstoppen har meldt deres ankomst.

Holger Rune røg ud i kvartfinalen ved sidste års French Open.
Holger Rune røg ud i kvartfinalen ved sidste års French Open. Foto: YOAN VALAT
Vis mere

FRENCH OPEN, PARIS (28. maj – 11. juni)
Turneringen, hvor Holger Rune tog hele Danmark og det meste af tennisverdenen med storm sidste år.

Den danske stjerne bragede ind på verdensscenen ved at nå en sensationel kvartfinale i grand slam-turneringen.

Og efter et vanvittigt kvartfinaledrama mod norske Casper Ruud, som danskeren endte med at tabe, kunne Holger Rune glæde sig over at have optjent hele 360 ranglistepoint i turneringen, der honorerer den samlede vinder med 2.000 point.

Af samme årsag er det da også i den franske hovedstad, at der hviler forårets – med afstand – største pres på skuldrene af Danmarks bedste herrespiller.

ATPs ranglistesystem er skruet sådan sammen, at det kun er de point, man har optjent de seneste 12 måneder, der gælder.

Holger Rune har i skrivende stund optjent 3.370 point og indtager derfor ottendepladsen på verdensranglisten.