Verden har igen fået øjnene op for Holger Rune.

Med en episk triumf i München og et snævert nederlag ved finalen i Monte Carlo er det danske gigatalent en af verdens varmeste tennisspillere netop nu.

Derfor placerer et af verdens største sportsmedier ham blandt de allerstørste favoritter på det spanske grus ved Masters 1000-turneringen i Madrid, der serves i gang denne uge.

»Holger Rune har godt styr på sin tennis, som han beviste det med en finaleplads i Monte Carlo (som han burde have vundet) og sejren i München søndag (mod Botic van de Zandschulp efter at have reddet fire matchbolde),« skriver den franske sportsavis L'Équipe.

Holger Rune er seedet som nummer seks ved turneringen i Madrid.
Holger Rune er seedet som nummer seks ved turneringen i Madrid. Foto: CHRISTOF STACHE
Vis mere

Starten på grussæsonen har for alvor kickstartet danskerens 2023, hvor han igen har vist sig som en af verdens dygtigste spillere på det langsomme underlag.

De seneste resultater har kanoneret den kun 19-årige op på verdensranglistens syvendeplads, og ifølge L'Équipe er han blandt de fire største favoritter ved den prestigefyldte turnering.

Vidunderbarnet Carlos Alcaraz er den altoverskyggende favorit efterfulgt af Stefanos Tsitsipas, der får henholdsvis fem og fire ud af fem stjerner.

Holger Rune og Andrej Rubljov kommer lige i hælene med tre styks, og avisen ser ud til at mene, at Holger Rune er sin egen værste fjende.

»Kun hans boblende temperament spiller ham indimellem et puds.«

I sin første kamp skal Holger Rune møde enten Aleksandr Bublik fra Kasakhstan eller colombianeren Daniel Elahi Galán.

Holder seedningerne, kan tennisentusiaster glæde sig til en revanche mellem Holger Rune og hans 'favoritfjende', norske Casper Ruud.

Du kan læse mere om Holger Runes vej til sejren ved ATP-turneringen i Madrid lige her.