Holger Rune er verdens fjerdebedste tennisspiller.

Selv om danskeren ikke har vundet en kamp i mere end en måned, vil han være nummer fire på verdensranglisten, når den opdateres på mandag.

Det er den 20-årige danskers højeste placering nogensinde.

Den nye placering på ranglisten betyder også, at Holger Rune vil undgå at møde giganterne Novak Djokovic og Carlos Alcaraz før en eventuel semifinale ved den nært forestående grand slam-turneringen US Open.

Rune overhaler grækeren Stefanos Tsitsipas på verdensranglisten, og forklaringen er ganske enkel.

Tsitsipas nåede sidste år finalen i ATP 1000-turneringen i Cincinnati, men tabte torsdag sin ottendedelsfinale 3-6, 4-6 til polske Hubert Hurkacz.

Dermed levede grækeren ikke op til de point, han optjente sidste år, mens Rune omvendt tabte i første runde i Cincinnati sidste år, og derfor ikke taber lige så mange point som Tsitsipas.

Samtidigt har andre rivaler som Casper Ruud, Andrey Rublev og Jannik Sinner heller ikke hentet nok sejre til at kunne passere Rune.

Foran Rune ligger nu kun Carlos Alcaraz, Novak Djokovic og Daniil Medvedev.

Rune var bagud 4-6, 0-2, da han natten til torsdag trak sig fra kampen mod amerikaneren Mackenzie McDonald i anden runde af ATP 1000-turneringen i Cincinnati.

Danskerens træner, Patrick Mouratoglou, har dog nedtonet problemet.

»Jeg har ondt af Holger Rune, for han var meget opsat på at gøre det godt i Cincinnati. Det positive er, at i dette tilfælde bør han komme sig hurtigt. Lad os komme videre og blive klar til US Open,« skriver Mouratoglou på Instagram.

Holger Rune har tabt sine seneste fire kampe siden sejren over bulgarske Grigor Dimitrov i Wimbledons ottendedelsfinaler i starten af juli.