Holger Rune har kæmpet hele året for at nappe en plads i det fine selskab.

Men den belønning kan nærmest på et splitsekund glide ud af hænderne på ham de kommende uger.

Den danske tennisstjerne er nemlig presset til det yderste, hvis han vil være blandt de otte bedste spillere i verden, der modtager en billet til årets sæsonfinaler i Torino i midten af november.

I skrivende stund ligger den unge dansker nummer otte på 2023-pointlisten. Blot 90 point foran Taylor Fritz på niendepladsen. Og derfor skal Holger Rune se at få hevet nogle sejre i land, hvis det ikke skal gå galt, siger TV 2's tenniskommentator Patrik Wozniacki til B.T.

Foto: Mark R. Cristino/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

»Det er ikke optimalt, så han skal snart til at vinde og få noget selvtillid. Der er to store turneringer tilbage. Shanghai Masters og Paris Masters. Jeg tror stadig på, at han kan finde formen, der gør, at han kommer med til Torino. Det ville være en stor gulerod at slutte af med,« lyder det.

Det skal dog være en Holger Rune med langt mere selvtillid og flere sejre i bagagen, der møder op til sæsonfinalerne.

Ellers kan det næsten være lige meget. Top 8-belønning eller ej.

»Hvis han kommer med til sæsonfinalerne uden at have vundet ret mange kampe, så er det sgu næsten ligegyldigt. Så har han ikke noget at gøre dér alligevel,« mener Patrik Wozniacki.

Foto: Mark R. Cristino/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Hvis den danske tenniskomet skal belønnes med en eftertragtet billet til turneringen i den italienske storby, så kræver det som minimum, at han finder et helt andet niveau frem end det, han har vist siden sommerens Wimbledon.

Det er nemlig kun blevet til én sejr i de seneste ni kampe.

»Han kæmper stadig med at finde sit niveau. Holger mangler 10-15 procent. Og han kæmper med at finde noget stabilitet i sit spil. Det er lidt forhastet. Han går for meget efter noget af det, der virkede førhen. Han må ikke forcere noget, som bare ikke er der i øjeblikket,« påpeger Patrik Wozniacki.

Han understreger dog, at Runes seneste dages indsats i Beijing har været særdeles opløftende – de sidste par mareridtsmåneder in mente.

»Der har været positive ting i Beijing. Her var han bedre end længe,« afslutter han.

Holger Rune skal de kommende uger forsøge at skaffe nok point til at kvalificere sig til sæsonfinalerne.

Første opgave bliver Shanghai Masters, hvor der er 1.000 point på spil. Herefter venter en tur til Stockholm Open, hvor han skal forsøge at forsvare sin titel fra sidste år.

Dernæst skal han deltage i ATP 500-turneringen i Basel, inden årets sidste Masters 1000-turnering skal afvikles i Paris.

Her er Holger Rune i øvrigt forsvarende mester.