Holger Rune gav de danske tennisfans den vildeste rutsjebanetur, da han både viste eminent tennis og blev skadet undervejs i et kæmpe drama, hvor han efter tre timer spillede sig videre ved Monte Carlo Masters.

Herunder får du B.T.s dom over danskerens præstation:

Stik Holger Rune et tiebreak, og han bliver iskold. Igen, igen formåede danskeren at hive dramatiske tiebreaks hjem. Det er efterhånden blevet hans varemærke.

Og det var på trods af, at den danske tenniskomet flere gange lavede store fejl på afgørende tidspunkter. Men når han ikke spillede bag baglinjen på Grigor Dimitrovs præmisser, så var han flyvende på gruset i de første. Her så vi den 'gamle' Holger Rune.

MEN...en skade omkring ribbenene satte en brat stopper for danskeren, der slet ikke var i stand til at spille fra begyndelsen af andet sæt. Han kunne hverken serve eller slå ordentligt igennem. Og her blev opgøret bare absurd at overvære. Det havde i hvert fald intet med tennis at gøre i andet sæt.

Men Rune nægtede at trække sig, og da den smertestillende pille begyndte at virke, så rystede Dimitrov i bukserne til sidst. Danskeren er nemlig på helt utrolig vis videre med cifrene 7-6, 3-6, 7-6.

Foto: Sebastien Nogier/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Vi har stadig svært ved at fatte den forvandling, som Holger Rune gennemgik på få timer.

Fra at have spillet rystende dårligt mod Sumit Nagal tidligere på dagen, og så til at spille et forrygende første og tredje sæt mod den formstærke bulgarer. SAMME dag. Det virker komplet uforståeligt.

Men det var ikke desto mindre det, der skete. Man ved aldrig helt, hvad man får fra den rød-hvide stjerne.

Foto: Sebastien Nogier/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

Eller rettere: 'hørte du det?'

For den opmærksomme tv-seer kan ikke have undgået at bemærke de mange jubelbrøl og støttende tilråb, der kom fra Holger Runes boks. Det var dog hverken hans mor eller nogen fra teamet, man primært kunne høre efter hver duel.

For i boksen sad der nemlig to unge gutter lige ved siden af Aneke Rune, som heppede massivt på den danske komet. De fløj op af stolen, hver gang danskeren knyttede næven.

Det danske stortalent har efter sigende fået opbygget en lille italiensk fangruppe, der følger ham på ATP-touren. Måske det var nogen fra den, der havde fundet plads ude på sidelinjen?

Foto: Sebastien Nogier/EPA/Ritzau Scanpix
Vis mere

ENDELIG KOM DEN!

For første gang siden sejren over ærkerivalen Casper Ruud sidste år i Rom formåede danskeren at slå en spiller i top 10. Den var tiltrængt.

Vigtigheden af at få brudt den tørkeperiode kan ikke undervurderes. Det kan blive altafgørende for danskeren de kommende uger på grusunderlaget. Og så på den måde, det skete på. Wow!

Nu venter der et opgør mod Jannik Sinner, der har været verdens bedste tennisspiller de seneste otte måneder. Det er ham, som alle skal slå i øjeblikket, hvis de vil stryge til tops. Det bliver et kæmpe brag.