Modstandere, eksperter og fans på nakken.

Holger Rune har på nærmest rekordtid skabt sig et image som ikke bare et af de største talenter, men også som en ganske kontroversiel og farverig skikkelse på ATP-touren.

Det så man i danskerens dramatiske exit fra Madrid Open i sidste uge, hvor han fik det spanske publikum på nakken i tretimers nederlaget til hjemmebanehelten Alejandro Davidovich Fokina.

Balladen har nu fået en af Holger Runes beundrere, den tidligere professionelle tennisspiller Patrick McEnroe, til at sammenligne danskeren med sin ikoniske storebror, John McEnroe – og det er ikke lutter positivt:

Foto: ISABEL INFANTES
Vis mere

»Jeg har sagt det før, og jeg siger det igen: Det er hårdt at være et røvhul på tennis-touren. Det kan lade sig gøre, men man bliver meget ensom af det,« siger Patrick McEnroe i sin tennispodcast, 'Holding Court with Patrick McEnroe'.

Han er – som efternavnet antyder – bror til legenden John McEnroe, som er en af tennissportens mest berygtede stjerner, da han ofte lod sit temperament koge over på banen, hvilket dommere, publikum og modstandere fik at føle.

Lillebror McEnroe, som selv var en habil professionel tennisspiller, mener, der kan være farlige ligheder mellem Rune og John McEnroe:

»Han kan godt lide at skabe lidt røre og få publikum op at køre, men han gør det på en måde, der indimellem irriterer hans modstandere. Det irriterer i hvert fald tilskuerne. Så sker der det, at han får et dårligt ry,« siger Patrick McEnroe.

John McEnroe og Patrick McEnroe i en hyggestund på tennisbanen.
John McEnroe og Patrick McEnroe i en hyggestund på tennisbanen. Foto: Kathy Kmonicek
Vis mere

Foruden faresignalerne ved den til tider usædvanlige opførsel ser McEnroe også et kæmpe lys i det danske stortalent, og han er overbevist om, at Rune kan drive det langt, ligesom hans storebror gjorde det i 80erne og 90erne.

»Jeg tror, at Rune nok skal brage igennem. Han kan lave rav i den i French Open i år. Han har et kæmpe talent og er fyldt med så meget energi på banen. Jeg tror, han kan vinde en grandslam. Måske ikke i år, da han stadig er lidt for svingende i løbet af kampene, men jeg har set ham spille fantastiske kampe.«

20-årige Holger Rune, som er nummer syv i verden, har French Open, der starter 22. maj, som et af sine store sæsonmål.