Selvom det gik helt galt, da Kristoffer Eriksen skabte 'realitymonsteret Ciano' for ti år siden, så fortryder han kun én ting.

Det fortæller han i B.T.s podcast 'Helt væk med Hemmingsen', der i seneste afsnit har besøg af tidligere realitystjerne Marc Ciano for at høre, hvad han går og laver i dag.

Det var nemlig Kristoffer Eriksen, chefredaktør på Ekstra Bladet og tidligere nyhedschef på Radio24syv, der sammen med instruktør Nicolai Achton skabte 'realitystjernen Ciano', da de for ti år siden var unge journaliststuderende.

Ifølge Kristoffer Eriksen var studiekammeraterne frustrerede over at se, hvordan Sidney Lee og datidens andre store realitystjerner pludselig fyldte mediebilledet og opnåede stjernestatus, selvom de ikke rigtig kunne noget.

Dette dengang nye fænomen ønskede de at udstille.

»Det virkede som som, at jo dummere de gjorde sig på tv, jo mere kendte blev de. Så ville vi se, om vi kunne skabe en falsk realitystjerne,« siger Kristoffer Eriksen i 'Helt væk med Hemmingsen'.

Marc Ciano, som Kristoffer Eriksen kendte fra handelsskolen, var med på projektet, og trioen gik fluks i gang med at få ham til casting på alverdens realityprogrammer og udgive en intetsigende single, 'Tænker på dig', som skulle give ham opmærksomhed.

Marc Ciano, der dengang var midt i tyverne, kom med i 'Dagens Mand', hvor han vakte opsigt ved arrogant at fortælle pigerne, at de alle lå langt under hans standard, men at han da godt kunne vælge en af dem, så han kunne komme på date og få en god bøf og et glas rødvin.

Marc Ciano, da han i 2012 deltog i TV3-programmet 'Tæsk en kendt'.
Marc Ciano, da han i 2012 deltog i TV3-programmet 'Tæsk en kendt'. Foto: Jeppe Michael Jensen
Vis mere

Hermed var realitstjernen Ciano skabt, og han blev senere en del af castet i 'For lækker til love'.

»Da vi virkelig skulle sætte trumf på, og han skulle i gang med sin kæmpe nedsmeltning på åben skærm - sit 'Fie Laursen-øjeblik', kan man sige - så hoppede han simpelthen fra i sidste øjeblik. Vi havde skaffet ham et sæde i 'Go' Morgen Danmark', hvor han skulle sidde og sige, han var mandlig sexarbejder. Men han syntes, det var blevet så fedt med reality, at han bad os holde os væk,« siger Kristoffer Eriksen.

Detaljerne i udlægningen kan Marc Ciano dog ikke helt genkende, fortæller han i B.T.s podcast.

Ifølge Marc Ciano havde Nicolai Achton og Kristoffer Eriksen fået ham med i TV 2 programmet ved at fortælle produktionen, at Marc Ciano, der er halvt italiener, engang var blevet forulempet af en katolsk præst og nu var klar til at fortælle Danmark, at han ernærede sig som prostitueret.

Det hele ville de klippe sammen til en dokumentar om reality-kulturen og mediernes manglende kildekritik. Men Marc Ciano stolede ikke på, at drengene ville kunne få stoppet historien igen, når den først var begyndt at rulle.

»Det kunne egentlig være meget sjovt, men tænk nu, hvis jeg stod frem som mandlig luder, og projektet som de to drenge havde lavet ikke blev til noget i sidste ende. Det kom ud på et sidespor. Én ting er at være realityklovn - noget andet var at være mandlig luder. Det, syntes jeg, var en kæmpe forskel,« siger Marc Ciano.

Til gengæld erkender han, at de havde ret i, at han fik smag for det søde-realityliv. Der var gode penge i det. Og så var det tilmed sjovt. Også da han efter eget udsagn langsomt besluttede sig for at gå væk fra den selvoptagede og karikerede person, som de havde skabt.

34-årige Marc Ciano er i dag forsikringsrådgiver og begynder til september på Forsikringsakademiet, så han forhåbentligt kan blive assurandør næste år, fortæller han om stillingen der primært består af opsøgende salg og forsikringsrådgivning.

Kristoffer Eriksen.
Kristoffer Eriksen. Foto: Liselotte Sabroe
Vis mere

Siden han vandt ‘Et ton cash’ i 2014 og herefter stoppede sin realitykarriere, har han desuden haft startet sit eget call center, som efter eget udsagn 'gik rigtig godt'.

Tilbage sidder Ekstra Bladets chefredaktør og fortryder, at dokumentaren aldrig blev til noget.

Ikke fordi Marc Ciano sprang fra - men fordi han ikke dengang kunne se, at appelsinen dumpede direkte ned i hans turban, da deres falske figur blev en af de mange reality-stjerner, som projektet oprindeligt var en kritik af.

»Vi havde brugt usædvanligt meget tid på det her projekt. Vi kunne ikke mere. Men havde vi haft mere erfaring og overskud, så havde vi tænkt, at det egentlig var en bedre historie. Så havde vi filmet videre for at se, hvordan man så mistede ham til den mørke side. Det er i virkeligheden en større, vildere og meget smukkere historie,« siger Kristoffer Erksen i 'Helt væk med Hemmingsen'.

Andre læser også