Hvad laver Pia Kjærsgaards PET-vagter egentlig, når de ikke har travlt med at passe på politikeren? De bliver tilsyneladende udsat for en ordstrøm i en sådan grad, at de tilsyneladende får tinnitus.

Det fortæller den tidligere DF-partiformand i B.T.s podcast 'Helt væk', hvor værterne er meget interesserede i at høre om livet med en livvagt, som Pia Kjærsgaard selv har levet siden 2003.

»Jeg snakker ikke så meget om det, for det er meget privat. Og det er også noget, der i mange henseender er fortroligt,« siger Pia Kjærsgaard, da hun bliver spurgt til, hvad livvagterne laver, når først de har fulgt hende hjem.

Går de med ind i huset, eller sover de måske i en container ude foran?

Pia Kjærsgaard fotograferet i sin have i Gentofte.
Pia Kjærsgaard fotograferet i sin have i Gentofte. Foto: Bax Lindhardt
Vis mere

Men det ønsker Pia Kjærsgaard altså ikke at oplyse. Hun slår dog fast:

»Når jeg lukker porten bag mig, så er der så sikret, som der kan være,« siger hun og tilføjer med et smil:

»Der er også overvågning, kan jeg bare sige til indbrudstyvene.«

I 1998 blev Pia Kjærsgaard overfaldet af autonome på Nørrebro og måtte søge tilflugt i en bankfilial, og en håndfuld år senere fik hun livvagter. De har nu fulgt hende i foreløbig 18 år.

»Man vænner sig aldrig helt til det, det gør man ikke,« siger hun.

»Men det er professionelle, rare mennesker, og de er enormt diskrete. Så når det nu ikke kan være anderledes, så er det godt.«

Selvom en PET-agent for de uindviede kan ligne en tavs beskytter, der gå i hælene på én uden at blande sig, så er der aldrig akavet stilhed, fastslår Pia Kjærsgaard.

»Overhovedet ikke. Men jeg er heller ikke den, der er særlig stille. Jeg kan godt røbe, at der faktisk var en lidt ældre, hyggelig livvagt, der på et tidspunkt påstod, at han havde fået tinnitus af at have mig på bagsædet,« siger hun.