Lyt til artiklen

Danske Spil bilder os ind, at man kan vinde en million kroner på skrabejulekalenderen. Men det er åbenlyst en løgn.

Det mener i hvert fald en fast lytter af 'Helt væk', som bakkes op af skuespiller Martin Brygmann, som er ugens gæst i B.T.s. podcast.

I programmet bliver værterne Anders Hemmingsen og Emma Wittendorff ringet op af lytteren Emma Wittendorff (ja, det hedder hun altså også …), som har undret sig over, om det overhovedet er muligt at vinde den helt store gevinst, da hun – siden hun fik sin første skrabejulekalender som syvårig – altid har fået næsten fuldt hus i løbet af de første par uger, mens det sidste og gevinstudløsende juletræ aldrig kommer.

»Det er altid i starten, de teaser, og så kommer alt lortet bagefter,« som hun siger.

Men den anklage om snyd vil pressechef hos Danske Spil Michael Ørtz Christiansen ikke have hængende på sig.

»Jeg beklager, du ikke har vundet, Emma, men der er rent faktisk 65 personer, der har vundet en million siden 1994 (hvor skrabejulekalenderen blev lanceret, red.),« siger han og tilføjer, at årets helt store vinder allerede er fundet, da en kvinde fra Skanderborg mistede tålmodigheden og skrabede ti juletræer allerede 1. december.

»Jeg tror, hun er elendig at have sex med. For det skal gå så stærkt,« påpeger Martin Brygmann, som ikke tror på, at 'kvinden fra Skanderborg' er et rigtigt menneske.

»Kan I bevise det?«

Det kan Michael Ørtz Christiansen desværre ikke, da Danske Spil ikke udleverer navne.

Og derfor håber vi her på B.T. selvfølgelig, at du har lyst til at give dig til kende, hvis du er en af de 65 personer, som angivelig har vundet den store gevinst, så vi kan finde ud af, om Martin Brygmann har ret i, at Danske Spil holder håbet kunstigt i live.

Har du vundet en million på Danske Spils skrabejulekalender? Så kontakt journalist Kristian Dam Nygaard på krdn@bt.dk

De to skrabejulekalender-kritikere i tirsdagens 'Helt væk' spørger desuden, om den jyske kvinde får frataget dele af sin præmiesum, da hun har snydt og skrabet hele kalenderen 1. december.

Det afviser pressechefen.

»Der er ingen regler om, at man ikke må skrabe mere end én låge om dagen.«