Hvordan bliver deltagerne egentligt valgt – eller valgt fra – i 'Den store bagedyst'?

Det spørgsmål er lytterne af B.T.-podcasten 'Helt væk med Hemmingsen' nysgerrige på, da tirsdagens gæst i denne uge er 'Den store bagedyst'-dommer og levnedsmiddelsteknolog Markus Grigo.

Indledningsvist bliver han spurgt, hvor meget han og hans meddommer Katrine Foged Thomsen overhovedet er inde over castingprocessen.

»Katrine og jeg er med, når der kun er tyve tilbage, så laver vi sådan en prøveoptagelse, hvor vi går rundt med dem og snakker med dem, interviewer dem – ser, om de overhovedet kan snakke,« forklarer Markus Grigo.

Dommerparret Katrine Foged-Thomsen og Markus Grigo med kameramænd og hitdeltageren Rosa Kildahl tilbage i 2017-sæsonen.
Dommerparret Katrine Foged-Thomsen og Markus Grigo med kameramænd og hitdeltageren Rosa Kildahl tilbage i 2017-sæsonen.
Vis mere

Det er nemlig ikke alle, der er lige gode til at slappe af, når der er kamera på.

Men selvom de to dommerne er med til at teste deltagerne af, inden feltet skal halveres til de ti endelige deltagere, så har de ikke noget at skulle have sagt i forhold til, hvem der udvælges.

»Vi kan godt sige, at 'den person, han er fantastisk, det vil vi gerne', men det er ikke ensbetydende med, at de tager den person. Vi er der mere for at få dem til at agere som på tv, og så bedømmer vi selvfølgelig også deres kage,« forklarer Markus Grigo.

Podcastens vært Anders Hemmingsen spørger ham så, om han har prøvet, at deltagere er blevet valgt fra, fordi de simpelthen er for gode?

»Nej, det er ikke sket, men der er nogen, der bliver sorteret fra, fordi de er for irriterende,« læner Markus Grigo sig væk fra mikrofonen og over mod Hemmingsen for at småhviske med et glimt i øjet.

»I skal huske, at hvis du er helt vildt dygtig til at bage en kage, men ikke kan sige noget, ikke kan smile, og ikke er en glad person, så kan vi ikke bruge dig, altså den er ikke længere, det duer ikke, der er ikke nogen, der gider glo på en, der bare er sur og kigger ned,« uddyber 'Bagedyst'-dommeren.

Vil du høre mere om, hvad der sker bag kameraet på 'Den store bagedyst'?

Så kan du læse B.T.s artikel HER fra sidste år, hvor programmets vært Timm Vladimir svarer på spørgsmål om den populære kagekonkurrence.