Der er mange ting, man ikke får lov at se i DR1-programmet 'Løvens hule'.

Det fortalte den populære iværksætter og 'Løvens hule'-investor Jesper Buch, da han tirsdag var gæst i B.T.s podcast 'Helt væk med Hemmingsen'.

Han har afsluttet optagelserne til sjette sæson af 'Løvens hule', som bliver sendt i begyndelsen af det nye år. Men det betyder ikke, at han kan læne sig tilbage. Nu skal han nemlig i gang med den såkaldte due diligence, fortalte han.

»Når vi har foretaget nogle investeringer, så skal vi finde ud af, om det, de har sagt, rent faktisk er rigtigt. Det er en proces, man er igennem for til sidst at skrive under og blive en del af deres virksomhed,« fortalte den 45-årige iværksætter.

Jesper Buch er iværksætter og grundlægger af Just-Eat. Her fotograferet i sit hjem på Frederiksberg.
Jesper Buch er iværksætter og grundlægger af Just-Eat. Her fotograferet i sit hjem på Frederiksberg. Foto: Linda Kastrup
Vis mere

Han afslørede dermed, at kontrakterne ikke er mere bindende, end at programmets løver kan annullere aftalen, hvis de finder ud af, at de tal, som deltagerne præsenterer i programmet, er lidt for optimistiske.

»Vi giver håndslag, men det er vigtigt at finde ud af, om det, de siger, rent faktisk er rigtigt.«

Dog understreger han, at de pågældende i så fald bliver klippet ud af programmet, inden det bliver vist.

Jesper Buch fortæller desuden i 'Helt væk med Hemmingsen' – med værterne Anders Hemmingsen og Emma Wittendorf – at han har siddet '500 fucking timer i den samme stol' i løbet af sine seks sæsoner.

Det skyldes, at nogle pitches kan være utroligt lange.

»Når deltagerne er kommet ned ad trappen, så er de der mellem 25 minutter og halvanden time. Så det bliver strammet rigtig godt ind til jer seere, så det er komprimeret og underholdende.«

Foto: Per Arnesen / DR
Vis mere

Slutteligt kan Jesper Buch afsløre, at der altid er to eller tre deltagere i løbet af en sæson, der er så pressede i situationen, at de besvimer foran løverne, men at det gerne bliver klippet ud.

»De kommer til at stå på hælene. Os, der har været i forsvaret, ved godt, at man skal lade være med at stå på hælene. Man kan se, de bliver fraværende og meget blege – og så bum,« siger han og tilføjer:

»Det er god drama.«

Jesper Buch fortæller, at de 500 timer 'i den åndssvage stol' har været 'superfede'.

»Men 500 timer – det kan godt være, det er ved at være tid til, at jeg skal lave noget andet... Men lad os nu se,« siger han kryptisk.

Andre læser også