»Søren Hauch-Fausbøll svedte jo som en hest, når vi optog. Mange gange var han simpelthen døden nær inde i den dragt,« fortæller Hanne Windfeld om den tidligere 'Bamse'-skuespiller.

»Det husker jeg som en omstændighed, som ikke altid var lige sjov. Men det er 30 år siden. Jeg kan næsten ikke huske det længere. Jeg har lavet så meget andet siden.«

Sådan siger den i dag 62-årige skuespiller, når hun i B.T.s podcast 'Helt væk' bliver spurgt, om hun kan huske nogle sjove episoder fra sin tid i 'Bamses billedbog'.

For selvom mange måske har glemt det, var Hanne Windfeld en del af universet i rollen som Viola.

»Hun var en pige eller kvinde, der boede i et hus ved stranden. Hun var sin egen og havde et hyggeligt liv, gik tur på stranden, gik og sang, og Bamse kom på besøg og fik lidt kage, og de legede nogle lege, og hvis Bamse var syg, kom han også forbi. Hun var lidt en omsorgsperson, som Luna og Aske også var,« husker Hanne Windfeld.

Men efter otte afsnit i 1988 og 1989 var det slut.

»Jeg tror, de fik lidt svært ved at finde ud af, hvad de skulle med hende, for der var så mange omsorgspersoner i forvejen.«

I stedet kastede Hanne Windfeld sig over teatret, som hun stort set ikke har forladt siden. De seneste år har hun lavet utallige forestillinger på Aalborg og Aarhus Teater og er i øjeblikket aktuel med 'De urolige' på Det Kongelige Teater. Herudover har hun haft et par små roller i 'Badehotellet' og 'Norskov'.

62-årige Hanne Windfeld.
62-årige Hanne Windfeld.
Vis mere

Hun bliver ikke længere genkendt som Viola. Kun én gang har hun oplevet, at folk jagtede hende for en autograf. Og der sagde hun altså nej, fortæller hun i 'Helt væk'.

»Der var nogle inde på mine børns skole, som kom løbende efter mig og syntes, de skulle have autografer. Så måtte jeg sige: 'Nej, det synes jeg ikke lige – jeg er jo Oscars mor'.«

Viola er ikke den eneste af Bamses kvindelige bekendtskaber, der er blevet skrevet ud af serien. Da han første gang tonede frem på skærmen i 'Døren går op' fra 1982, boede han og menneskene Aske og Pernille i et stort lyserødt rum.

Da Pernille, spillet af Pernille Skov, senere ønskede at forlade serien, opfandt man en historie om, at hun var 'flyttet til de varme lande'.