Opdateret 24. januar: Helle er fundet, men ønsker ikke mere opmærksomhed for nuværende. Derfor er billeder og video af hende fjernet fra denne artikel. Et Facebook-opslag med denne artikel er ligeledes blevet fjernet fra B.T.s Facebook-profil.

Den populære danske youtuber Max Marius fik mere eventyr, end han havde drømt om, da han for nogle måneder siden var på kæresteferie på Tenerife.

Her mødte han nemlig den lokale guide Francisco Delgado, som gennemlever en ulykkelig kærlighedshistorie, der er lige til en Hollywood-film. Det fortæller Max i ugens afsnit af B.T.s podcast 'Helt væk med Hemmingsen', som du kan høre her.

»Han fortalte, at han efterlyser en dansk kvinde, der hedder Helle. De mødtes, da hun var på Tenerife et par gange med sin familie for over 30 år siden. De forelskede sig, men mistede kontakten, da han kom i hæren i 1982,« siger Max Marius.

Francisco siger, at Helle kom til Tenerife i julen 1982 for at finde ham, men han var der ikke - han var nemlig kommet i hæren. Derfor efterlod hun en note til ham, men hun skrev ikke sin adresse eller telefonnummer, og derfor kunne han ikke få fat i hende.

Fransisco har gemt den seddel, som Helle efterlod til ham i 1982. (Privatfoto)
Fransisco har gemt den seddel, som Helle efterlod til ham i 1982. (Privatfoto)
Vis mere

»Det er simpelthen så sørgeligt, at han har ledt efter hende i så mange år. Og han har ikke givet op, så jeg lovede at hjælpe,« siger Max Marius.

Han har derfor lavet en video, så hans mere end 40.000 YouTube-følgere kan hjælpe med at finde Helle. Det har dog ikke båret frugt, så derfor henvender han sig til 'Helt væk med Hemmingsen', hvor værten Anders Hemmingsen hjælper med at opstøve forsvundne ting og mennesker.

Francisco ved kun, at Helle i dag vil være 54-55 år gammel, og at hun har to søstre, der hedder Anne og Tina. Han ved ikke, om Helle overhovedet er fri på markedet, så at sige.

»Det er fint nok, hvis hun er blevet gift og har fået børn. Han vil gerne bare høre fra hende, så han kan lukke den her dør, der altid har stået på klem, fordi han har ventet på hende,« siger Max Marius til B.T.

Max Marius har lavet lidt research og fundet ud af, at omkring 32.000 kvinder i Danmark bærer navnet Helle. Derfor har det været en uoverskuelig opgave at finde den rigtige på Facebook.

Han håber på, at videoen med Fransisco, som kan ses over denne artikel, kan bliver spredt rigtig meget, så den rigtige Helle opdager det. For Francisco vil virkelig gerne finde hende.

»Han fortalte faktisk, at han er blevet guide, blor så han kan spørge danske turister, om de kender hende. Han har et ungdomsbillede af hende, som han viser folk, og som han også viste mig.«

Desuden har han et billede af Helle sammen med hendes to søstre.

I ugens afsnit kan du også møde 'diamant-pigerne' Elvira og Thalia Pitzner, som er med i studiet og bliver klogere på deres fremtid ved hjælp af clairvoyante John fra 'John ser alt'.

Du kan også høre alletiders jobtilbud, der går ud på at passe 27 katte og en and. Der er bare en enkelt hage: Du skal flytte til Ærø.

Og så er der et stort mysterium om en pose penge, der mangler en ejer. God fornøjelse.