Dennis Knudsen har været med i 'Fangerne på Fortet' to gange. Og han elsker at medvirke i hyggelige tv-formater som 'Til middag hos'.

Men der er én slags tv-programmer, som den 58-årige kendisfrisør aldrig kunne drømme om at deltage i – igen.

»Lige så snart det er quiz, hvor man skal sidde og være klog og begavet, så duer jeg simpelthen ikke,« siger Dennis Knudsen i ugens udgave af podcasten 'Helt væk' med værterne Anders Hemmingsen og Emma Wittendorff.

Og det er en ganske særlig og ubehagelig oplevelse, der er årsagen til den beslutning.

I 1997 deltog han nemlig i tv-programmet 'Det gyldne pas', hvor en række kendte danskere – anført af tv-vært Peter Mygind – blev sendt til udlandet for at dyste i en række discipliner inspireret af landet og dets lokale kultur.

»Og så står man der i finalen og får at vide: 'Det mexicanske flag består af tre farver – rød, hvid, og hvad er så den sidste?' og så står man der og siger: 'Hvid!',« siger Dennis Knudsen skamfuldt.

»'Dennis, hvad er den sidste?' og jeg siger: 'Hvid! Hvid!'. Men man bliver så distræt, når det er klogskab, og jeg hader, at der skal sidde et helt land og kigge og sige: 'Eeej, ved han ikke det?'.«

Det handler dog ikke om, at han er bange for at dumme sig på nationalt tv. Han har for eksempel ikke noget imod at falde i en fysisk dyst.

»Det er sjovt. Det er håndgribeligt. Det kan ske for alle,« siger han.

»Det er bare, fordi jeg godt ved, at jeg måske ikke har så stor viden om rigtig mange ting, hvor andre tænker: 'Ej, det burde han fandeme vide'. Jeg synes ikke, jeg behøver flashe det. If you can't make it, you have to fake it.

Han har derfor konsekvent sagt nej til programmer som 'Hvem vil være millionær?' og 'Jeopardy'.

Til gengæld skal TV3 bare ringe, hvis de vil have ham med i 'Fangerne på Fortet' eller 'Til middag hos' igen.

»Det er jo vidunderligt bare at komme og spise middag fire dage i træk. Og jeg kan også godt lide, hvis der skal dystes på mere fysisk plan. Det er også sjovt.«