Det bliver et møde blandt holdkammerater, når Danmark møder Tyskland søndag.

THW Kiel-spilleren Patrick Wiencek spiller til daglig sammen med Niklas Landin og René Toft Hansen i den tyske storklub.

Men søndag bliver holdkammerater til konkurrenter, hvor tyskerne kommer til opgøret med en dugfrisk sejr over Tjekkiet.

Dem besejrede man 22-19 i den første tyske kamp ved mellemrunden. Det var dog ikke uden besvær.

Tjekkiet er åbenbart et hold, der har tænkt sig at drille alle, der krydser deres vej. Det samme var tilfældet imod Tyskland, som Danmark møder i deres næste kamp søndag.

Ganske som Danmark kæmpede Tyskland med at få styr på tjekkerne, der må siges at være den helt store overraskelse ved dette EM indtil videre.

Anført nok engang af den 34-årige profil Ondrej Zdrahala gik Tjekkiet til pause med en føring på 10-9. Og i anden halvleg fortsatte kvalerne for Tyskland.

Godt nok havde det tyske landshold gang i kontramaskinen, men den var præget af utrolig stor usikkerhed. Normalt træfsikre Uwe Gensheimer, der til daglig spiller sammen med blandt andre Mikkel Hansen i franske Paris St. Germain, brændte flere oplagte chancer.

Det gav tjekkerne muligheden for at blive ved med at være en torn i øjet på tyskerne. I sidste ende fik Tyskland dog med nød og næppe vendt kampen til en spinkel sejr, der blev sikret i de sidste fem minutter af opgøret.

»Vi spillede ikke særlig kønt, men vi fik de to point. Vi spillede forbandet godt i forsvaret, og vi fik gang i angrebet til sidst,« siger Patrick Wienczek og anerkendte tjekkernes flotte indsats.

»Vi skal måske være lidt mere bevægelige i angrebet og få mere gang i målscoringen, men vi vidste, det ville blive en svær kamp mod tjekkerne. Det viste de jo blandt andet mod Danmark,« lyder det fra Kiel-spilleren.

Han ser frem til en stor kamp mod danskerne søndag.

»Det bliver en kamp mellem to gode mandskaber. Danmark har mange verdensstjerner og har alt fra et overlegent forsvar til en fremragende målmand. Det er ikke uden grund, at de har vundet OL.«

»Det bliver specielt. Vi er alle venner uden for banen, men når vi går i gang med de 60 minutter, vil vi gerne vinde. Ingen vil tage tilbage til Kiel og have tabt til Danmark«

Tyskerne møder Danmark søndag, mens tyskerne i den sidste mellemrundekamp brager sammen med Spanien i en gentagelse af EM-finalen i 2016. Her vandt tyskerne.

Tyskland havde to point med til mellemrunden, men med sejren over Tjekkiet er der nu fire point på den tyske konto.