(BT i Kroatien): Den danske stjernespiller Mikkel Hansen er fit for fight, når Danmark lørdag møder Ungarn ved EM i Kroatien.

Gode nyheder!

De danske EM-chancer har fået et betydeligt nøk opad dagen inden, EM skydes i gang for danskerne i kroatiske Varazdin.

Paris St. Germain-profilen Mikkel Hansen har længe kæmpet med knæproblemer, der blandt andet holdt ham ude af optaktsturneringen Golden League, som Danmark vandt i Frankrig.

Men der er ingen grund til EM-bekymring, lyder det. Mikkel Hansen er klar.

»Ja, han er 100 procent. Det er klart, at knæet ikke er 100 procent frisk, som dengang han var 19 år...men sådan er der jo mange af os, der har det. Men Mikkel er klar til at spille,« siger landstræner Nikolaj Jacobsen til BT.

Hovedpersonen selv glæder sig over fremgangen og roser beslutningen om, at han ikke risikerede noget under Golden League, fortæller han til BT.

Hansen har ikke kun døjet med sit knæ. Torsdag fik han også en flænge under øjet efter en sammenstød med Hans Lindberg til træning, men det volder ingen problemer.

»Jeg har det helt fint. Jeg har trænet fuldt med, siden vi kom til Kroatien (mandag, red.), så jeg har det rigtigt godt. Jeg synes, det var en god beslutning (at sidde over i Golden League, red.) i forhold til ikke at ’rushe’ noget og i forhold til det væske, der var i knæet. I stedet for at snige en kamp eller to ind til Golden League har vi valgt at tage den med at ro, så vi kunne sørge for, at jeg kunne træne fuldt ud med i Kroatien. Og indtil videre ser det fint ud.«

Føler du, at du er der, hvor du skal være?
»Selvfølgelig havde det været mest optimalt, at jeg kunne have været med, men situationen taget i betragtning synes jeg, det ser rigtig, rigtigt fornuftigt ud.«

Og landstræner Nikolaj Jacobsen er heller ikke bekymret for sine stjernespillers fysiske tilstand – og heller ikke i forhold til den minimale spilletid på det seneste.

Det er næsten en måned siden, at Hansen spillede en regulær håndboldkamp.

Skal hans spilletid doseres for at beskytte ham lidt?
»Nej, det er ikke udgangspunktet. Men det kan godt være, at det bliver sådan i løbet af turneringen. Men udgangspunktet er ikke, at han skal doseres, nej.«

Hvad betyder det, at han ikke har spillet en håndboldkamp i en måneds tid?
»Jeg tror ikke, at det betyder noget. Han har set virkelig skarp ud til træningerne. Jeg ved godt, at det har været et tema hos jer, at han ikke har spillet så meget på det seneste - men altså, han har trods alt spillet nok til at blive til månedens spiller i december i sin klub, og jeg har da også set ham spille flere gode kampe i december. Så jeg er på ingen måde nervøs.«

Danmark møder Ungarn 20.30 lørdag aften.