Der er en artig overraskelse i Danmarks startopstilling til EM-åbningskampen mod Ungarn lørdag aften.

I et forsøg på at overrumple ungarerne har landstræner Nikolaj Jacobsen blandet kortene godt og grundigt.

Playmaker Morten Olsen starter nemlig inde på højre back, og dermed har Danmark kun én venstrehåndet spiller i startopstillingen - nemlig Hans Lindberg, der starter på højre fløj. Dermed må GOG-højrebacken Niclas Kirkeløkke nøjes med at kigge på fra start, og det samme må Lasse Svan Hansen, der har været tvivlsom op til slutrunden.

Casper U. Mortensen starter på venstre fløj, tilbagevendte Mikkel Hansen på venstre back, Rasmus Lauge tager sig af playmakerpositionen, og René Toft starter på stregen.

I forsvaret bytter Morten Olsen med Henrik Møllgaard.

Om kampen udtaler assistenttræner Henrik Kronborg:

»Vi vil gerne have en god start på kampen. Vi så i går (Kroatien – Serbien, red.), hvad der kunne ske, hvis man tidligt kommer bagud, er det svært at hente. Vi har fokus på en rigtig god start, så vi er skarpe fra første fløjt,« siger Kronborg, der uddyber Morten Olsen-på-højre-back-valget:

»Vi har ikke spillet det til Golden League, men vi har spillet det lige siden, vi mødte ind i lejren i Kroatien. Vi har nogle ting, vi gerne vil spille, og vi synes, det giver os en rigtig god rytme i spillet at have Morten som højre back, så han kan komme ind i banen, hvor han er rigtig farlig.«

Der er kampstart 20.30. Kampen kan følges LIVE på BT.dk.

Se også