De fleste forældre kender til udfordringen med at lære deres børn at navigere på de sociale medier.

Den opgave kan være vanskelig nok i sig selv.

Men når man er et kendt ansigt, så er der endnu flere elementer, der skal tages med i betragtning.

Det kan Nikolaj Jacobsen skrive under på.

Landstræneren oplever – i tråd med mange andre kendisser – at tonen på eksempelvis Facebook er blevet hårdere og hårdere.

Og én ting er, at han selv er nødt til at forholde sig til det. Men det samme bliver hans børn tvunget til.

»Selvom man gør, hvad man kan, så kan de jo ikke undgå at læse, at folk ønsker deres far til helvede, når man taber en landskamp. Det får de jo også med på en eller anden måde,« siger Nikolaj Jacobsen.

For at ruste børnene bedst muligt har han talt med dem om, hvordan de generelt skal gebærde sig på sociale medier – og i særdeleshed i forbindelse med slutrunder, hvor deres far er ekstremt eksponeret og genstand for mange holdninger.

Foto: ANTONIO BRONIC
Vis mere

»Vi har snakket om, at den der slags, hvor jeg bliver ønsket ad helvede til, det skal man undgå at læse. Man kan godt læse selve artiklerne på medierne, men lad være med at læse kommentarerne til dem på Facebook for eksempel. Lad være med at dykke ned i dem, for det fører sjældent noget godt med sig,« siger han og fortsætter:

»Og som jeg siger til dem: 'Husk på, at når vi er ude, så er der ikke nogen, der gør noget'. For når vi er ude i hallerne til håndbold med børnene eller nede i byen, så er alle folk søde og rare. Så det er jo dem, jeg kalder 'tosserne', der sidder derinde på de sociale medier og skriver. Og det prøver vi så at beskytte os imod så godt, vi nu kan. Men man kan ikke undgå at få lidt af det med,« lyder det fra Nikolaj Jacobsen, som i det hele taget mener, der er brug for et opgør med den opførsel, som danskerne lægger for dagen på de sociale medier.

Det fortæller landstræneren i et stort interview med B.T., hvor han afslører, at han løbende modtager grænseoverskridende og meget personlige beskeder i sin indbakke.

»Så kommer der nogle (beskeder, red.) om mit udseende. Om at jeg er tyk og grim. De kom her til VM, men det var knap så mange, som da vi røg ud sidste år til EM, hvor der var en del flere beskeder, som handlede om, hvordan jeg ser ud. Det kan også være, at jeg er 'arrogant', 'dum' eller 'selvoptaget' og noget i den stil.«

»Lige når man læser beskeden, tænker man, 'nå, det var da lige godt satans', men altså … Det er jeg sådan set ligeglad med. De må synes, hvad de vil, om mig. Det er man nødt til at lære sig selv i sådan et job her, for ellers bliver du sindssyg i hovedet. Der, hvor kæden hopper af for mig, er, at man overhovedet kan finde på at sende sådan en besked til mig personligt. Det er det mest vanvittige. Det er ikke selve det, der står,« siger Nikolaj Jacobsen i interviewet, som du kan læse i sin fulde længde her.